Comuna Pipirig din judetul Neamt, se confrunta de ani de zile cu o situatie cum numai la Apaserv se poate intalni. De fiecare data cand ploua, comuna care este una de munte, ramane fara apa. De ce? Explictia Apaserv este ca se tulbura apa in statia de tratare, care este proiectata sa prelucreze apa cu un indice scazut de turbiditate. Asa ca in loc sa rezolve problema din statia de captare, Apaserv prefera sa lase o comuna intreaga (una dintre cele mai mari comune din Neamt) fara apa, zile intregi, de fiecare data cand ploua. ”În urma precipitațiilor abundente căzute în data de 22.08.2021, valoarea indicatorului turbiditate a apei brute preluate din captarea de suprafață din care se asigură alimentarea cu apă a Comunei Pipirig este de 98 NTU. 

Întrucât stația de tratare a apei brute este proiectată să prelucreze apă brută cu valoarea indicatorului turbiditate de maxim 40 NTU, Compania Județeană Apa Serv S.A. este pusă în situația neplăcută de a întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în Comuna Pipirig, începând de astăzi, 23.08.2021, orele 10,30 până la data de 24.08.2021, orele 09,30.

Precizăm că după scăderea indicatorului turbiditate a apei brute din captarea de suprafață sub limita maximă admisă, se va relua procesul de potabilizare a apei și de umplere a rezervorului, urmând ca ulterior să se reia furnizarea serviciului de alimentare cu apă către utilizatorii din Comuna Pipirig”, transmite Apaserv abonatilor din Pipirig, care au ajuns sa stea pe uscat in cea mai mare parte din an, de parca ar locui in deșert.

Vezi si

De ce se scumpește apa și unde se duc banii Apaserv- Contract de peste 10.000 de euro pentru ”optimizare pagină de socializare”

Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. Glorie P.S.D.! In ultimii 5 ani, nea preșu’ Arsenie(c) și-a făcut de cap la instituțiile pe care cu mult har le gestionează (sinonim cu falimentează!) ! Troleibuzul, Drupo, Apa Serv, etc! Ciudat că Movilă, Păcală, Angheluță si Mușat sunt bine merci, umflă banu’ si nica in schimb! Bâi ciupalacilor (vorba lui Șpăgățel mircea badea) banul pe care il umfli vine cu obligatii fata de cetatenii județului, nu de alta, de e de nasoleala întreruperea serviciului de furnizare al apei! Așa spune la lege! Dar vorba aia, voi vă câc _ _ i in ele de legi, pe care tot voi le-ați făcut pentru voi!!!!
    O seară frumoasă tuturor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.