O gasca formata din 5 minori (3 fete si 2 baieti), cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, își face de cap in Slobozia, orasul Roznov, fara ca autoritatile sa poata face mare lucru, stiut fiind faptul ca in Romania, niciun parlamentar nu se oboseste sa reglementeze legislatia privind infractiunile comise de minori, astfel incat infractorii cu varste fragede, beneficiaza de un regim preferential.

Ultima fapta comisa de cei 5, s-a petrecut pe 29 octombrie, cand au urmarit o femeie de 56 de ani Slobozia, care se intorcea de la cumparaturi, au intrat peste ea in curte, apoi in casa, unde au batjocorit-o (au jignit-o, au bruscat-o sau au aruncat pe ea cu vin dintr-o sticla), i-au furat 50 de lei, apoi au si lovit-o.

Femeia a depus plangere la Politia Roznov dupa ce si-a scos certificat medico legal, din care rezulta ca leziunile suferite necesita 3-4 zile de ingrijiri medicale, fiind deschis un doar penal pentru lovire sau alte violente si violare de domiciliu.

In ultimele doua saptamani, femeia a fost de trei ori victima minorilor. In alte doua dăți, acestia au intrat peste ea in curte, i-au adresat expresii jignitoare si au aruncat cu pietre cu prastia in casa, amenintand-o ca-i sparg geamurile daca nu le dau bani.

Potrivit localnicilor, gasca de minori nu este la prima fapta de acest gen, capul rautatilor fiind doua fete, surori, una de 15 ani si alta de 13 ani. Potrivit anchetatorilor, in luna mai, cele doua ar fi furat 500 de lei tot din casa unei femei, insa dosarul penal a fost clasat, dupa ce victima le-a iertat pe micile infractoare.

Probabil ca si acest ultim dosar va avea o finalitate asemanatoare, pentru ca legislatia privind faptele penale comise de minori este extrem de proasta, iar politistii nu au prea multe parghii pentru a le sanctiona.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.