Oboseala la volan a dus la o tragedie în noaptea de 2 spre 3 iunie, când o măicuţă care conducea un autoturism a adormit şi s-a răsturnat după ce s-a izbit puternic de un podeţ. Accidentul a avut loc în jurul orei 1, pe DN 15, în comuna Costişa. Impactul a fost atât de puternic, încât şoferiţa a fost proiectată prin parbriz. Militarii de la descarcerare au găsit însă centura pe scaun, semn că nu a fost folosită. Pe locul din dreapta era altă măicuţă, care a suferit mai multe traumatisme şi numeroase leziuni interne, dar a supravieţuit şi a fost transportată la spital unde a fost operată de urgență. Maica stareță a Mănăstirii Ploscuțeni, din Vrancea, venise în Neamț după lemnul necesar pregătirilor pentru hramul de pe 29 iunie. Femeia, în vârstă de 38 de ani, a fost diagnosticată cu politraumatisme și fractură de femur drept.

La locul accidentului au ajuns mai multe echipaje de poliție, pompieri și ambulanțe. „Din primele cercetări efectuate se pare că în timp ce o femeie de 43 de ani, din Ploscuteni, jud. Vrancea, conducea un autoturism pe DN 15 cu direcția de deplasare Piatra Neamț – Bacău, a pătruns pe sensul opus de mers, a părăsit partea carosabilă și a lovit un podeț din beton, răsturnându-se”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ. Şoferiţa şi-a dat ultima suflare la lumina lumânărilor aprinse de localnicii din zonă, treziţi de bubuitura impactului.

Echipajul de la descarcerarea din cadrul ISU Neamţ a găsit maşina pe o parte, ambele pasagere prinse în maldărul de fiare contorsionate. „Victimele erau încarcerate şi au fost degajate din automobil în urma intervenției militarilor din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, ofiţerul de presă al  Inspectoratului de Situații de Urgență Neamţ. Poliţiştii au stabilit că persoanele nu purtau centuri de siguranță la momentul producerii accidentului şi continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

 

Poliţia Neamţ vă recomandă:

 

CENTURA DE SIGURANŢĂ VĂ POATE SALVA VIAŢA!

Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere. Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

DE REŢINUT:

 – Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive – folosiţi-le, deci, chiar şi pe distanţe scurte, în trafic local!

 – Centurile nu sunt proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă; – Folosirea centurii de siguranţă, în caz de accident, crește șansele de supravieţuire de la 40% la 60%;

 – Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, reglând înălţimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului şi nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust şi bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.) – Dispozitivele de tip “airbag” sunt, de fapt, sisteme suplimentare de retenţie care au eficacitate numai dacă centurile de siguranţă sunt cuplate.

NOI ALEGEM VIAȚA, VOI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.