NOTA: In urma semnalelor venite de la cititori, cel din poza facuta in 2015, este posibil sa fie altcineva decat romanul rapit. Poza a fost preluata de pe un site de stiri national. Ne cerem scuze daca am indus in eroare. Poza de coperta de pe retelele de socializare nu mai poate fi schimbata.

Nemteanul rapit de peste de doi ani in Burkina Faso de gruparea teroristă Nusrat al-Islam wal Muslimeen (Grupul pentru Susţinerea Islamului şi Musulmanilor), filiala din Mali a reţelei teroriste Al-Qaida, apare intr-o noua inregistrare video, difuzata de teroristi.

Iulian Ghergut transmite un mesaj familiei dar si presedintelui Iohannis in care-si pune speranta eliberarii sale: „Salut, numele meu este Iulian Gherguţ. Sunt din România. Am fost capturat în Burkina Faso la 4 aprilie 2015. (…) Sper că președintele român va ajuta în încercarea de a  găsi o modalitate directă sau indirectă pentru negocierea eliberării mele. Sper, de asemenea, că guvernul din Burkina Faso va încerca să ajute. Le spun părinților mei, soției, fraților și surorilor: mulțumesc pentru toate rugăciunile voastre, le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru mine. Mă gândesc la ei și mă rog împreună cu ei”,relateaza digi24. Aceasta este a treia inregistrare video de cand romanul a fost rapit si ea este inca analizata de MAE pentru a se stabili autenticitatea.

Pe langa Ghergut, in inregistrare mai apar alti cinci ostatici: australianul Arthur Kenneth Elliott, Sophie Petronin (Franţa), sud-africanul Stephen McGown, Beatrice Stockly (Elveţia) şi Gloria Cecilia Narvaez Argoti (Columbia).

Iulian Ghergut este din comuna Sabaoani judetul Neamt si a fost rapit de teroristi in luna aprilie 2015 in Burkina Faso, el fiind la acea vreme angajat al unei firme din Anglia, ca agent de paza la o mina de mangan.

Momentul ales pentru difuzarea acestei ultime inregistrari se pare ca nu este intamplator, acest lucru petrecandu-se chiar înaintea vizitei în Mali a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, teroristii vrand probabil sa arate că ostaticii sunt în viaţă. La sfârşitul înregistrării, care nu are o dată, comentatorul afirmă că „negocierile încă sunt active”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. multumesc, asa da profesionalism !!! n-am stiut ca voi fi bagat in seama asa repede,totusi a fost o eroare din partea voastra, o simpla poza de facebook luata la intamplare doar ca numele e similar nu e de ajuns, sunteti jurnalisti nu? stirile trebuiesc filtrate intai , verificate si apoi publicate, multumesc
    ADMIN: Ai un link acolo. Stii sa citesti? E un articol dintr-un site de stiri, unde apare si poza despre care vorbesti, pe care am preluat-o si noi. Daca ei au gresit, am gresit si noi, apoi am corectat. Acum ce vrei?

  2. vreau sa va fac de rusine! m.am saturat in descopera.ro, si evenimentul si alte rahaturi care se dau in vant dupa clickuri, apreciez ca v.ati recunoscut vina. ma opresc aici , promit! .Toate bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.