Politicienii din fruntea județului Neamț primesc o nouă lecție de bune practici din partea Asociației Let’s Do It Romania. În timp ce șefii de instituții participă pe la festivaluri, pe la chiolhanuri la zile de comune sau fac clipuri de propagandă cu ruinele podului de la Luțca, peste 300 de voluntari au colectat 1.000 de saci cu deșeuri de pe lacul Izvorul Muntelui. Este pentru a doua oară în acest an, când lacul este ecologizat de voluntari, în timp ce politicienii cocoțați prin diverse funcții, fac declarații sforăitoare despre potențialul turistic al zonei.

Peste 1000 de saci de deșeuri colectați de pe malurile Lacului Bicaz de Persil și Let’s Do It Romania

Comunicat de presă: Poluarea cu plastic reprezintă una dintre cele mai grave amenințări pentru mediul nostru înconjurător, cu aproximativ 10 milioane de tone de deșeuri ajungând în ecosistemele acvatice ale lumii în fiecare an. Materiile plastice, în special sticlele de băuturi și pungile de unică folosință, constituie principalele tipuri de deșeuri găsite în aceste medii fragile.

Persil, brand-ul dedicat sustenabilității și inovației, în parteneriat cu Asociația Let’s Do It Romania,  au lansat o amplă campanie de curățare a Lacului Bicaz de deșeurile care amenințau frumusețea  naturală a unuia dintre cele mai pitorești locuri din România.

Cu un an în urmă, Persil și-a asumat o promisiune fermă: să curețe deșeuri de pe suprafața și malurile Lacului Bicaz, alături de echipa Let’s Do It Romania. Pentru a contribui la crearea unui mediu înconjurător mai curat, consumatorii au fost implicați direct  în campania de protejare a mediului înconjurător demarată de  Persil și Let’s Do it Romania. În perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2022, fiecare achiziție a unui produs Persil a susținut această inițiativă CSR. În urma campaniei, a fost donată suma de 16.560 euro către Let’s Do It Romania pentru această cauză.

Timp de două zile, pe 16 și 23 septembrie, un număr de 1023 de saci de deșeuri, au fost colectați de pe malurile lacului Bicaz de aproximativ 338 de voluntari dedicați, cărora li s-au alăturat 40 de angajați ai Henkel Romania. Această inițiativă de curățare a beneficiat de sprijinul autorităților, în special al al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și a Administrației Naționale Apele Române. Până la finalul anului 2023 mai sunt planficate și alte acțiuni de curățare a Lacului Bicaz.

Cu mândrie și satisfacție, anunțăm că am reușit să îndeplinim angajamentul nostru de a curăța suprafața și malurile Lacului Bicaz de deșeuri din plastic la care se adaugă deșeuri din aluminiu, sticlă și plastic de pe suprafața și malurile Lacului Bicaz. În data de 23 septembrie, evenimentul a început la ora 10:00 și a avut loc cu sprijinul autorităților, în special al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și a Administrației Naționale Apele Române și cu implicarea voluntarilor dedicați, care au muncit neîncetat timp de aproximativ 7 ore, cu o pauză de doar 40 de minute (pentru masa de prânz). Totodată, alături de noi, au participat și încă două organizații de mediu“, a declarat Anamaria Hâncu, co-fondator al Let’s Do It Romania.

Scopul nostru a fost clar: să curățăm o cantitate cât mai mare de deșeuri din plastic de pe suprafața și malurile lacului și să restituim acestui loc frumusețea și splendoarea sa naturală. Eforturile susținute ale echipei Henkel, împreună cu voluntarii motivați, au dus la colectarea și eliminarea cu succes a deșeurilor, fiind o demonstrație clară a angajamentului nostru de a construi un viitor mai curat și mai sustenabil pentru toți. Credem cu tărie că am transmis un mesaj puternic și am inspirat mai mulți oameni să se alăture acestei cauze nobile“, a afirmat Carmen Odoroaga-Barbu, Brand Manager Persil.

Prin această inițiativă, Persil și Let’s Do It Romania au demonstrat că acțiunile concrete pot schimba în bine viitorul mediului și ne încurajează pe toți să ne implicăm în protejarea planetei!

Despre Asociația Let’s Do It, Romania!: Asociația Let’s Do It, Romania! este o organizație neguvernamentală care a construit cea mai mare mișcare socială din România. În cei 14 ani de existență, Let’s Do It, Romania! a mobilizat peste 2.2 milioane de voluntari în cadrul Zilei Naționale de Curățenie. Cu un palmares impresionant de proiecte de mediu de succes, Asociația Let’s Do It, Romania! este un partener de încredere în lupta împotriva poluării. Pentru mai multe informații, vizitați https://letsdoitromania.ro/.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Aceasta “tradiție” va continua, câtă vreme nimeni nu este amendat.
    Din păcate, din aceste lacuri (să nu uităm că până la Bacău e o salbă de lacuri artificiale) se extrage apa care ajunge la robinete. Dacă fiecare s-ar gândi la acest detaliu, comportamentul multora s-ar schimba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.