O femeie, de 87 de ani, din comuna Pangarati, a fost pacalita de doua necunoscute care s-au oprit la poarta ei spunand ca sunt trimise de medicul de familie al femeii. Strainele n-au venit cu mana goala, ci cu niste „medicamente” procurate de medic tocmai din Germania, „pilule” pretioase, anume pentru suferintele octogenarei. Numai ca trebuiau achitate pe loc. Batranei i s-a parut mult 500 de lei dintr-o data si a negociat termene, obtinand „indulgenta” trimiselor, care au acceptat 200 de lei pe loc si au fost de acord ca in cateva zile sa primeasca si restul. Cele doua straine nici nu aveau cum sa nu accepte 200 de lei in schimbul unor hartii si cartoane. Pentru ca asta a gasit batrana in cutie, a doua zi dimineata, cand a desfacut-o. Si-a dat seama ca a fost trasa pe sfoara si atunci a mers la politie. Politistii au demarat toate activitatile pentru identificarea persoanelor, tragerea la raspundere penala a acestora pentru savarsirea infractiunii de inselaciune si in vederea recuperarii prejudiciului.

 

Oamenii legii fac tot ce pot pentru a gasi escroacele, dar lanseaza din nou un apel la nemteni sa nu se mai lase asa de usor  pacaliti de tot soiul de sarlatani, care stiu cum sa le adoarma vigilenta cu tactici tot mai tintite. Politia Neamt va recomanda:

  • Nu primiti in locuinta persoane care pretind ca sunt de la diverse societati comerciale (de furnizare a unor servicii , firme de curierat, comis voiajori, etc.) sau care vin in numele altor persoane, decat dupa ce verificati legitimitatea celor invocate. •Aceeasi atentie trebuie sa o acordati si celor care se prezinta ca fiind prieteni cu o anumita ruda aflata in strainatate si doresc sa va predea un colet sau alte bunuri in schimbul unei sume de bani.
  • Nu cumparati obiecte de la persoane necunoscute care va abordeaza la domiciliu sau in preajma zonelor comerciale sub pretextul ca le vand la preturi mai mici decat valoarea reala. Puteti fi inselati, constatand acest lucru cand este prea tarziu. •Achizitionati produse doar de la agentii economici care ofera certificate de garantie pentru marfa vanduta, evitandu-se in acest fel achizitionarea unor produse contrafacute.
  • Nu va incredeti in intermediari sau comisionari neautorizati, ori in persoanele care promit medicamente sau leacuri cu vindecari miraculoase.
  • Nu lasati sa intre in locuinta dumneavoastra persoane necunoscute, ce se recomanda a fi de la diverse firme de publicitate, de la societatile de gaz, energie electrica fara a va prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.