Siguranta cetatenilor pe strazile din Piatra- Neamt, atinge noi culmi. O pietreanca a ales sa-si verse naduful pe facebook, dupa ce a fost talharita in plina strada in dimineata zilei de 26 octombrie, in zona ASIROM din cartierul Maratei.

In ultima perioada, cazurile de talharii si furturi din buzunare se inmultesc in oras, devenind un fenomen extrem de ingrijorator, de care evident, nu-i pasa nimanui. Si ne referim aici la primarul Chitic, la Consiliul Local, Politia Locala si Politia Nationala. Stim, o sa ni se spuna ca nu este adevarat, pentru ca autoritatile au in vedere acest fenomen si ca se iau masuri. Asa este, se iau masuri pe hartie, adica se fac planuri, comitete si alte fumigene, in timp ce oamenii sunt talhariti si buzunariti in continuare, de infractori care au ajuns sa se organizeze in bande cu roluri si strategii bine puse la punct.

Talharirea cetatenilor din Piatra Neamt va intereseaza ? Mai putem merge linistiti pe strazile orasului ,macar pana la serviciu ? Am fost talharita, dimineata la sase si cincizeci de min mergand spre serviciu, pe str Mărăței (in zona ASIROM ).Mi-a smuls geanta din mana si a fugit. Fac un apel localnicilor de bună-credintă ,daca ne-am uni am putea face ceva impotriva acestor talhari care misuna prin oras!” isi striga oful Rodica Gheorghiu

Si in Darmanesti actioneaza o banda formata din trei adulti, doi barbati si o femeie care fac ravagii prin furturi din buzunare, victimele fiind ”operate” in special in magazine. Au ajuns sa terorizeze vanzatorii, care sunt amenintati sa nu scoata o vorba despre ceea ce se petrece sub ochii lor. Daca s-a ajuns pana aici, inseamna ca situatia e cam scapata de sub control.

Fenomenul nu va putea fi eradicat poate niciodata, dar daca se vrea poate fi diminuat. Numai ca despre siguranta cetateanului se vorbeste doar in campaniile electorale, cand toti au solutii si stiu cum sa faca si sa dreaga. Dupa, Dumnezeu cu mila.

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

  1. K idee! ;)….In alte tari…europene si nu numai…exista asa-zisele Patrule Cetatenesti…care in fiecare noapte fac rondul cartierului pazind-ul de infractori! Sunt conpuse din cetatzenii din zona-voluntari( de la doi pana la 15membri!), au semne distinctive, mijloace de iluminare, de alarmare, de aparare si de comunicare(Lanterne, proiectoare, portavoce, electrosocuri, bastoane, statii emisie-receptie si catuse!)…si colaboreaza cu “fortele de ordine”sau organele abilitate! ;)….infractionalitatea a scazut enorm dupa aparitia acestora! :)) ….si astfel se face economie la primarie prin disparitia gardienilor publici ! :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.