O poză cu lacul Cuiejdel din comuna Gîrcina, judetul Neamt, a ajuns celebră după ce fotograful a câștigat cu ea un premiu la o competiție internațională de profil.

Imaginea surprinsă de fotograful Gheorghe Popa a făcut parte din cea de-a 9-a competiție anuală Fotograful Internațional de Peisaj al Anului 2022, iar imaginea este incredibilă. Intitulată ‘Rețeaua’, lacul Cuejdel, România – fotografia i-a adus lui Gheorghe Popa trofeul la categoria Aerian Abstract, scrie ziarulevenimentul.ro

O adevărată minune a naturii despre care prea puțini români știu, Lacul Cuejdel este mai mare decât Lacul Roșu și s-a format în urmă cu 30 de ani prin eroziunea solului, alunecări de teren şi un cutremur.

Cunoscut și ca Lacul Crucii datorită formei sale, Cuejdelul este casă pentru numeroase specii de păsări, reptile și amfibieni.

Situat în Munții Stânișoarei, în arealul comunei Gârcina, Lacul Cuejdel impresionează prin cioturile copacilor care răsar din apă și peisajul sălbatic.

Este destul de puțin cunoscut și vizitat, deși a fost declarat din anul 2004 rezervatie naturala:

Gheorghe Popa este de profesie farmacist și fotograf de natură. S-a născut în 1982 în Aiud, un mic orășel din Transilvania, România, mai mentioneaza sursa citată.

Vezi si

Primarul Gontaru face Gîrcina și mai vizibilă pe harta turismului. Ce se pregătește pentru lacul Cuiejdel

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.