Direcţia de Sănătate Publică Neamţ va încheia, zilele acestea, contracte cu unităţile sanitare selectate de Ministerul Sănătăţii pentru demararea procedurilor de fertilizare. Aceasta ca urmare a faptului că în data de 26 mai Comisia de specialişti desemnată prin Ordin de ministru a încheiat procesul de selecţie al unităţilor sanitare care au îndeplinit criteriile de eligibilitate privind realizarea programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2015 și 2016, inclusiv Programului de fertilizare in vitro și embriotransfer. “Un număr de 10 clinici vor derula programul de fertilizare în acest an. Estimăm că, în partea a doua a lunii iunie, cuplurile infertile care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru includerea în program vor putea depune dosarele de includere în program”, menţionează comunicatul presă emis de ministrul Sănătății.

Anul acesta programul va beneficia de un buget în sumă de 1 857 000 lei. MS estimează că un număr de 300 cupluri vor putea beneficia în 2015 de program. În funcție de adresabilitatea din program, dar și de fondurile alocate Sănătății, suma poate fi majorată în urma rectificărilor bugetare.

Se va deconta o singură procedură FIV, în sumă de aproximativ 6 188 lei.

Lista unităților selectate în program este următoarea:  Clinica Promed System SRL (Spitalul Wellborn) Târgoviște,  SC Life Line- Medical Center SRL București, SC MEDLIFE SA București, Clinica Medicală Gynera SRL București,  SC BIOGENESIS IVF SRL București, SC Clinica Polisano SRL Sibiu, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” București, SC BABE SRL Sângeorgiu de Mureş, SC Gynatal SRL Timișoara şi SC LID MEDICAL CENTER SRL București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.