Prefectura Neamt, sub conducerea Danielei Soroceanu a declansat un adevarat razboi impotriva primarilor incomozi, nealiniati la ordinele politice. Subiectul a mai fost tratat de tvmneamt.ro in mai multe materiale. De exemplu, la Borca, dupa ce primarul Ovidiu Nita si-a aratat simpatia pentru ALDE, controalele din partea Prefecturii se tin lant. Motivele, sau mai bine zis pretextele, daca nu se gasesc, se inventeaza, asa cum s-a intamplat din nou la inceputul acestei luni, cand primarul Ovidiu Nita s-a trezit in biroul lui cu un cetatean din comuna care avea in mana un plic primit prin posta. Plicul fusese returnat de Posta Romana la adresa lui Sava Mihai, in varsta de 66 de ani din Borca si continea o reclamatie tehnoredactata, impotriva primarului, trimisa unei publicatiei online vestea.net. Cum publicatia nu mai are adresa in locul indicat la destinatar, plicul a fost trimis inapoi expeditorului. Numai ca omul nu trimisese niciun plic nicaieri, si mai mult, habar nu are sa foloseasca un computer, nu are nici macar o imprimanta si spune ca semnatura de pe petitie nu îi apartine.

Cu toate astea, plicul are la expeditor adresa barbatului din Borca, insa foarte ciudat, nu exista pe el nicio stampila de la Posta Borca, toate stampilele fiind de la oficii postale din Piatra- Neamt. Cu alte cuvinte, plicul a fost trimis din Piatra- Neamt, insa cineva a folosit identitatea barbatului din Borca.

Vorbim deci despre fabricarea unei sesizari, cu scopul de a-i face zile fripte primarului Ovidiu Nita. In petitia respectiva, adica cea gasita in plicul ratacit, se vorbeste despre faptul ca primarul ar fi ingropat niste azbest pe malul Bistritei, rezultat in urma demolarii unor constructii in locul carora se construieste un dispensar. O coincidenta cel putin bizara, intrucat in urma cu 2-3 saptamani, institutiile din Neamt cu Prefectura in frunte, au musamalizat cazul cu tonele de azbest (material cu potential cancerigen) plimbat de ici colo prin Zanesti, cu complicitatea primarului comunei respective. Ilegalitatea a fost dezvaluita de vestea.net

Foto: sesizarea ratacita intre Piatra Neamt si Borca

La doar 2 zile dupa ce primarul de la Borca a primit plicul de la cetateanul care s-a jurat ca nu a trimis nicio sesizare nimanui, pe 9 septembie, la Primaria Borca soseste o solicitare semnata de prefecta Soroceanu, in care ghici ce se cere? Clarificari privind petitia pe care barbatul din Borca spune ca nu a trimis-o nicaieri, dar a ajuns la Prefectura, unde probabil se petrec fenomene demne de Dosarele X. ”Prin petitia inaintata Institutiei Prefectului (…) numitul Sava Mihai, domiciliat in comuna Borca, sesizeaza urmatoarele aspecte…”, se arata in documentul semnat de prefecta judetului Neamt.

Tot ca o stranie coincidenta, remarcam ca ambele hartii, si petitia falsă si solicitarea de la Prefectura, contin aceleasi formulari si aceeasi greseala majora de scriere, semn ca amandoua au fost clocite in acelasi loc, fiind scrise cu copy paste: ”…transportate si îngropate pe malul Râului Bistrita, la cca 10 m a unei pungi (sic! punți) care traverseaza Bistrita catre satul Soci…

Asadar, probabil ca sa dea o credibilitate mai mare autenticitatii petitiei, cineva s-a gandit sa o trimita si la publicatia amintita, numai ca ghinion, plicul s-a intors, planul murdar fiind devoalat.

Dupa cum aminteam mai sus, un caz asemanator a fost ingropat/musamalizat la Zanesti, unde primarul este PSD. Ei bine, la Borca, dupa doar 48 de ore de la primirea hartiei de la Prefectura, pe 11 septembrie la amiaza, a sosit un control al Garzii de Mediu. Asa promptitudine in rezolvarea petitiilor, mai rar se vede.

Primarul Ovidiu Nita a declarat ca echipa de control nu avea cum sa gaseasca nimic in neregula, intrucat atunci cand a demolat baracile, acestea nu mai aveau acoperis, fiind distruse pana la temelie, deci nu aveau de unde sa rezulte 2 tone de azbest, si cu atat mai putin sa fie ingropate undeva aiurea. Totodata, primarul a tinut sa precizeze ca inca din anul 2013 a trimis adrese la mai multe institutii, inclusiv la Prefectura si la Garda de Mediu, in care cerea sa fie monitorizate barăcile respective. Constructiile apartin Hidroelectrica, insa sunt abandonate si incepusera sa fie dezmembrate de diversi cetateni care incepusera sa ia inclusiv placile de azbest. Sigur ca nu i-a păsat nimanui de pericolul sesizat chiar de primar. Poate era nevoie de fabricarea unei petitii. Dupa 6 ani.

Mai ramane acum de vazut cine s-a folosit de identitatea barbatului din Borca pentru a face petitii in numele lui, si cum a obtinut datele lui de identificare. Ar trebui sa se autosesizeze Prefectura, nu?

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.