O tigara aruncata la intamplare a aprins ieri 3 tone de fan la Gadinti, se arata intr-un comunicat de presa al ISU Neamt:

Marţi, 18.07.2017, la ora 15:31, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în localitatea Gâdinţi. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman şi trei pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Gâdinţi.

În urma evenimentului au ars cca. 3 tone lucernă.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,fumatul în locuri nepermise”.

Pompieri nemteni au intervenit ieri si intr-o comuna din Bacau la un incendiu in care au ars 7 tone de fan, dupa ce niste copii s-au jucat cu focul in preajma stogurilor:

Marţi, 18.07.2017, la ora 19:53, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în comuna Filipeşti, satul Corneşti, jud. Bacău. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat doisprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman şi patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Filipeşti. Fiica proprietarului de 46 de ani a suferit un atac de panică, fiind asistată medical de echipajul SMURD prezent la locul intervenţiei.

În urma evenimentului au ars cca. 7 tone fân.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,jocul copiilor cu focul”.

Alte doua incendii au avut loc la incepututl acestei saptamani, la Trifesti unde au ars deseuri furajere si la Targu Neamt unde a ars o anexa dintr-o gospodarie:

Luni, 17.07.2017, la ora 22:25, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la deşeuri de plante furajere în localitatea Trifeşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars cca. 5 tone coceni şi fân.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Marţi, 18.07.2017, la ora 14:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă în oraşul Tîrgu Neamţ, str. Cuza Vodă. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Tîrgu Neamţ. Datorită intervenţiei prompte şi rapide, flăcările nu s-au propagat la întreaga construcţie.

În urma evenimentului au ars cca. 30 mp vegetaţie uscată şi 10 mp din peretele anexei, care era realizat din scândură.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.