Duminica, 21 iunie, la ora 18.00, va avea loc, la Paraclisul Acoperamantul Maicii Domnului – Precista III, lansarea cartii „O viata de taranca”, de Marghiolita Huzum, volum aparut la Editura Fundatiei Sfintii Inchisorilor – 2014. Evenimentul este organizat de Parohia „Acoperamantul Maicii Domnului“ si revista „Glasul Sfintilor Parinti“, invitatul special al serii fiind parintele Nicolae Lazar de la Agarcia.

Cartea apare cu o heretisire a IPS Calinic Argeseanul si cu o prefata a cunoscutului etnolog si teolog Costion Nicolescu. Marghiolita Huzum este o taranca de 83 de ani din Vaslui, inzestrata de Dumnezeu cu darul unei vorbe curgatoare, limpede, cu parfumul si culoarea zonei din care provine. De-a lungul anilor, trece prin razboi, pierderea Basarabiei, colectivizare, revolutia din 1989,  evenimente pe care le primeste cu intelepciunea si asezarea romanului de la sat, ramanand darza in prispa casei pe care a construit-o cu propriile-i maini.

La indemnul Inalt Preasfintitului Calinic al Argesului si al nepotului sau, „matusa” – numita, astfel, in familie parca de veacuri – incepe la o varsta venerabila incursiunea prin amintirile unei vieti de taranca.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.