O vizită la Bruxelles la invitatia europarlamentarei Corina Crețu (Pro România), agită apele in Pro Romania Neamt, organizatie și așa macinata de lupte interne nesfarsite, pentru functii in partid sau in administratia publica.

Corina Crețu organizeaza o vizita la Parlamentul European (fiecare europarlamentar poate organiza astfel de vizite, costurile fiind suportate din bani publici) pentru cativa zeci de membri Pro Romania din tara. Din judetul Neamt au fost invitate 9 persoane, urmand ca lista sa fie intocmia de organizatia judeteana, unde coordonator este vicepresedinta CJ Neamt, Madalina Ciubotaru, ajunsa in functie dupa o serie de tradari si jocuri de culise care aproape au dezintegrat organizatia la inceputul anulului 2021.

Recent numita in functia de coordonator, Madalina Ciubotaru este acuzata ca ‘‘De cand a fost numita mare coordonator judetean, taie si spanzura pe toata lumea”, spune un membru Pro Romania care a dorit sa ramana sub protectia anonimatului. Desi mai sunt cateva zile pana la plecarea spre Bruxelles (cel mai probabil 30 mai), lista cu cei 9 membri de partid care vor pleca intr-o minivacanta in Belgia, nu este cunoscuta de nimeni, ceea ce-i face pe multi sa creada că aceasta a fost sau va fi intocmita pe criterii de prietenie sau dușmanie fata de colegii de partid, stiute doar de Madalina Ciubotaru.

Contactata telefonic de tvmneamt, Ciubotaru a spus ca lista este deja intocmita, insa refuza sa ne-o transmita, desi este vorba despre 9 oameni care merg la Bruxelles cateva zile (transport, masă, cazare) pe bani publici. A precizat totusi ca pe lista este ea (Madalina Ciubotaru), un primar (singurul primar Pro Romania din Neamt este la Cracaoani- Alexandrina Raclariu, declarata de ANI in conflict de interese pentru ca si-a angajat fiul city manager), viceprimari si consileri locali. Intrebata daca este pe lista si daca s-a consultat cu cineva din organizatie cand a făcut lista, Madalina Ciubotaru a spus: ”Normal că ma duc si eu. Sunt coordonator, cum sa nu ma duc? (..) Îmi rezerv dreptul sa-mi aleg oamenii cu care plec intr-o delegatie. Este atat de simplu! Pe cine am taiat si pe cine am spanzurat? N-am taiat si n-am spanzurat pe nimeni. Doar îmi duc la indeplinire atributiile pe care le am prin numirea primita.

Desi este viceprimar al municipiului resedinta de judet (a doua functie ca importanta adminstrativa dupa cea de vicepresedinte CJ detinuta de Pro Romania in Neamt), Alin Lehăduș spune ca nu l-a consultat si nu l-a intrebat nimeni nimic  despre vizita la Parlamentul European, chiar daca este si presedintele Pro Romania Piatra Neamt. ”Eu nu am fost nici intrebat, nici nu am nominalizat pe cei care as fi considerat ca ar fi de bun simt sa participe la aceasta vizita. In mod normal, ca si coordonator, cand tu primesti de la Bucuresti sau de la centru un numar de locuri pentru o astfel de vizita, ar trebui sa-mi ceara si mie parerea despre cine ar trebui sa participe. Eu cred ca un coordonator vine si intreaba: ori in Biroul Executiv ori intreaba coordonatorii de organizatii. Eu nu stiu nimic pana la ora asta. Sunt colegi din organizatie care au auzit din alta parte si la randul lor au venit si m-au intrebat pe mine. Atunci am aflat si eu de aceasta vizita. E normal cand apar astfel de lucruri, sa se starneasca invidie, suparare. Multi au crezut ca merg si eu, dar nu am spus. Nu este adevarat. Eu nu merg si nici macar nu am stiut. Probabil ca Madalina Ciubotaru vrea să ne arate cine e șeful”, a declarat viceprimarul Alin Lehăduș.

Daca pana acum lista făcută de Madalina Ciubotaru nu este cunoscuta si refuza sa o faca publica, ea va deveni cunoscuta odata cu plecarea spre Belgia. Probabil ca tot atunci, vor rabufni si mai rău nervii in organizatia de la Neamt, a partidului si asa muribund al lui Ponta.

Vezi si

Cadouri ”pentru copiii noștri speciali” ajunse sub brad de bugetari de lux și distracție la Etno TV pe banii CJ Neamț

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.