Marti, 14 octombrie, va ramane consemnata in istoria postrevolutionara a Romanului ca fiind ziua in care s-au primit cei mai multi bani la administratia locala. Banii, 2 milioane de euro, au ajuns la Roman pe doua cai: o parte din suma provine din rectificarea de buget iar cealalta parte o reprezinta finantarea europeana pentru reabilitarea corpului B al Colegiului National „Roman Voda”.

Laurentiu Dan Leoreanu – Primar Roman
„Din suma totala de aproape 15 miliarde de lei vechi ce am primit-o 11,7 miliarde de lei vechi sunt destinati pentru cheltuieli de personal, 1,2 miliarde de lei pentru plata ajutoarelor destinate persoanelor cu handicap si 2 miliarde pentru echilibrarea bugetului”

Pe langa acesti bani proveniti din cotele defalcate din TVA au mai ajuns in bugetul local si alte 30 de miliarde de lei vechi de la Consiliul Judetean dupa ultima sedinta ce a avut loc vinerea trecuta. Acesti bani vor fi impartiti astfel incat sa ajunga si pentru plata unor datorii mai vechi, pentru reabilitarea unor drumuri si pentru continuarea lucrarilor de reabilitare a Bibliotecii. Consiliul Judetean a fost marinimos si cu Spitalul Municipal de Urgenta Roman trimitand peste 1,5 miliarde de lei, bani necesari bunei desfasurari a activitatii unitatii spitalicesti romascane.
O alta veste buna pentru romascani o reprezinta faptul ca tot ieri, 14 octombrie, s-a semnat contractul de finantare a lucrarilor de reabilitare a cladirii corpului B a Colegiului National „Roman Voda”. Lucrarile ce sunt asteptate de aproape 10 ani vor demara cat mai curand deoarece primarul Romanului a declarat ca in cursul zilei de astazi se vor demara procedurile de intocmire a actelor necesare pornirii activitatii de santier.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.