O zi mare pentru viata culturala din Piatra Neamt! Publicul interesat de acest segment s-a bucurat de prezenta scriitorului Matei Visniec, cea a actorului Constantin Chiriac –  directorul Teatrului « Radu Stanca » din Sibiu si a altor câteva nume.

Programul lui Matei Visniec de intâlnire cu prietenii si publicul judetului Neamt a inceput dimineata, la Biblioteca Judeteana G.T.Kirileanu. Poetul si dramaturgul a fost intâmpinat de presedintele Consiliului Judetean Constantin Iacoban. Au urmat discutii despre viata lui Visniec la Paris, despre situatia politica actuala din România si munca sa de jurnalist in cadrul Radio France International.

Matei Visniec a fugit din România in 1987 si a cerut azil politic in Franta. A obtinut cetateania franceza in 1993, iar in prezent locuieste la Paris, unde este jurnalist la Radio France Internationale si colaboreaza la mai multe reviste franceze.Dupa evenimentele Revolutiei, Visniec devine autorul cel mai jucat pe teritoriul românesc, la radio si la televiziune. Prima sa piesa s-a jucat chiar in Piatra Neamt, pe scena Teatrului Tineretului.

Programul sau in Piatra Neamt este coordonat de scriitorul Adrian Alui Gheorghe, director al Bibliotecii Judetene “G. T. Kirileanu” iar coordonator al programului pentru România a lui Matei Visniec este scriitoarea Carmen Veronica Steiciuc din Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.