Actualizare stire 10 decembrie ora 01:00– Înca nu se stie daca cei 3 barbati au ajuns cu bine in baza  Salvamont. ISU Neamt refuza in continuare sa comunice pe acest subiect. Dovada ca la ISU Neamt se merge pe silent, AICI (intrebarile reporterului TvmNeamt catre dispeceratul ISU Neamt, care au ramas fara niciun rapuns):

isu is

Stirea initiala: La aceasta ora (21:30) mai multe persoane sunt in pericol pe masivul Ceahlau. Temperaturile pe munte sunt mult sub zero grade. Intervin salvamontistii nemteni. Nu se cunosc alte detalii, pentru ca ISU Neamt refuza sa comunice cu presa pe acest subiect. A fost ”scăpata” o informatie pe grupul de Whatsapp ISU- presa, insa dupa cateva secunde mesajul a fost sters, spre stupefactia celor cativa zeci ce jurnalisti de pe grup. Nu stim deocamdata oficial cate persoane se afla in pericol. Singurii care au comunicat pe marginea incidentului, sunt salvamontistii: ”Actiune in derulare a salvamontistilor din Neamt pentru salvarea unui grup de persoane ratacite in masivul Ceahlau, in zona văii Nicanului . Persoanele ratacite au avut de executat o reparatie la o linie de transport de energie electrica si intrand in noapte nu au mai reusit sa gaseasca drumul de intoarcere. Salvamontistii intervin in regim de urgenta maxima pentru ca frigul de peste noapte sa nu le afecteze starea de sanatate sau animalele salbatice, terenul accidentat si zapada din zona sa nu le puna viata in pericol”, se arata intr-o postare pe pagina de facebook Salvamont Neamt, din urma cu o ora (22:30)

Deocamdata nu se cunoaste numarul persoanelor suprinse de intuneric si ger pe Ceahlau, insa reamintim ca ISU Neamt nu este la prima isprava de acest gen, cand incearca sa ascunda situatiile de urgenta de ochii opiniei publice, asa cum a fost in luna noiembrie, cand tot judetul Neamt era sub nameti, insa ISU Neamt si Prefectura Neamt raportau ca nu exista probleme. Cateva zile mai tarziu, colonelul Ioan Nitica, seful ISU Neamt era inaintat la gradul de general. Astfel, el va mai putea conduce destinele pompierior nemteni, timp de inca alti 3 ani, dupa depasirea varstei de pensionare pe care urma sa o atinga in anul 2019.

Later EDIT: Potrivit unor informatii de ultima ora obtinute pe surse, este vorba despre 3 barbati angajati ai unei companii de electricitate care au asupra lor echipamente grele. La ora redactarii, salvamontistii ajunsesera deja la ei si urma sa-i ajute sa coboare de pe munte. Unul dintre barbati are o varsta mai inaintata si este aproape epuizat. Revenim. Stire in curs de actualizare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Cazurile din zonele montane si/sau greu accesibile nu sunt de competenta ISU . Exista o procedura in acest sens emisa de DSU. ISU Neamt face doar alertarea Serviciului Salvamont prin dispeceratul integrat si cam atat . In concluzie nu avea ce informatii sa ascunda, findca in fara de alertare nu participa la acest gen de actiuni.
    Informatia a fost postata pe FB de Salvamont Romania -Dispeceratul National Salvamont si ulterior dupa finalizare au fost postate informatii suplimentare pe pagina Salvamont Neamt.
    ADMIN: Bun. Si era asa de greu sa se raspunda in acesti termeni?

  2. Propun dnei prefect sa vb la guvern sa-i mai puna repede o stea dlui general ca merita!!!!! Iar pt dumneaei din partea casei 60 de m liniari de carnati traditionali!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.