Deputata PSD de Neamt, Oana Bulai, nu se arata deloc incantata dupa ce a participat ieri la dezbaterea de la Cotroceni, pe marginea proiectului lui Iohannis, ”Romania Educata”. Conform deputatei, proiectul este doar o insiruire de obiective si repere, fara nimic concret, cum ar fi un plan de actiune sau o strategie de aplicare prin legislatie. Cu alte cuvinte, Oana Bulai explica faptul ca atat ”Romania Educata” cat si dezbaterea de ieri, sunt doar vorbe in vant si oricum nu avea asteptari foarte mari, pentru ca initiativa presedintelui este doar la nivel declarativ, de 5 ani. ”Am participat la dezbaterea de la Palatul Cotroceni inițiată de Președintele României pe tema proiectului “România educată”.
Ca o concluzie la finalul acestei zile pot să vă spun doar atât: “România educată” este o “viziune de țară în domeniul Educației”. Este un vis frumos așezat pe hârtie cum foarte bine ar putea fi așezat și în paginile unei cărți.
Așa cum chiar domnul Președinte ne-a servit descrierea proiectului în mapa pe care ne-a înmânat-o, acest proiect în domeniul educației nu se substituie unui program de guvernare sau vreunei strategii naționale. Nici pe departe.
O singură curiozitate am avut: dacă există un plan de acțiune sau pași concreți în realizarea acestui proiect, mai ales că domnul Președinte are Guvernul lui din noiembrie 2019. Ei bine, nimic! “România educată” reprezintă o înșiruire de repere și un set de obective. Ceea ce lipsește în opinia mea este un plan de acțiune clar, termene si responsabilii care să împlinească obiectivele din proiect.
Ca deputat în Parlamentul României mi-am făcut datoria de a fi deschisă la orice inițiativă ce are în centrul său educația. Voi răspunde mereu pozitiv atunci când va fi vorba despre subiectele de interes pentru români.
Dezamăgită după discuția de azi nu pot să spun că sunt, pentru că nu aveam așteptări foarte mari, având în vedere că de 5 ani se tot vorbește de proiectul “România educată”.
În schimb am entuziasmul și sufletul deschis și știu că împreună cu colegii mei și cu voi alături, vom realiza proiecte viabile, utile pentru copii, care vor rezolva într-adevăr problemele mari existente în educație”, spune Oana Bulai, deputat PSD Neamt.
Oana Bulai a fost consilier cu rang de ministru- secretar de stat al prim ministrului Viorica Dancila, pe Educatie si Sanatate.
I.C. (sursa foto: facebook- Oana Bulai)
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.