Oana Bulai, fosta consiliera a premierului Viorica Dancila, îl desfiinteaza pe senatorul PNL Eugen Tapu, dupa ce acesta a bătut câmpii intr-o conferinta de presă, mințind că PSD ar fi condus judetul Neamt in ultimii 30 de ani sau ca sumele enorme investite in infrastructua judetului in ultimii 3 ani, ar fi ajuns de fapt in alta parte.

Oana Bulai îi aduce aminte senatorului PNL despre mega afacerile lui pe bani publici sau ca la un moment dat a intrat in Parlamentul Romaniei cu voturile PSD, pe vremea USL, cand PNL era intr-o alianta cu PSD, iar social democratii faceau campanie in judetul Neamt, tocmai ca sa ajunga Țapu senator. Si atunci, PSD era condus in Neamt de Ionel Arsene, cel pe care îl blameaza acum senatorul liberal, mai remarca Oana Bulai. ”Senatorul Eugen Țapu, minciuni care-l dezonorează și ordin dat procurorilor DNA pe cine să aresteze!

E campanie electorală, fiecare forță politică își susține favoritul și, deși eu sunt în tabăra PSD, pot înțelege și campania adversarilor, atâta timp cât sunt respectate regulile de bază.

Citesc însă siderată că într-o conferință de presă în care a participat alături de domnii Mugur Cozmanciuc și George Lazăr (care au avut mesaje normale, civilizate) domnul senator Eugen Țapu a avut două derapaje verbale extrem de grave și de nocive pentru o democrație sănătoasă.

1. “30 de ani de dominație PSD în Neamț”, spune Eugen Țapu. Imaginea alăturată demonstrează că este vorba de un crunt neadevăr, din cei 10 președinți ai Consiliului Județean Neamț, doar 4 au fost ai PSD (respectiv PDSR).
Deci despre ce vorbim: MINCIUNĂ, AMNEZIE, MANIPULARE sau POLITICIANISM FĂRĂ SCRUPULE? La intrarea în sala de ședințe a Consiliului Județean există panoul cu toți cei care au condus această instituție. Să credem că domnul Țapu – care stă atât de puțin prin județul de unde vrea voturi, fiind mai ocupat cu altele – chiar nu știe o minimă istorie politică din ultimii ani a Neamțului? Jenant! Sau poate o știe dar minte și manipulează intenționat? Mai grav!

Cât privește felul în care acest politician aruncă acum cu vorbele, nu mă miră. Dar dacă are și crize de amnezie, îl sprijin cu câteva întrebări ajutătoare:

-Cine domina județul Neamț când el a ajuns secretar de stat într-un guvern de dreapta?
-Ce șanse avea el să ajungă senator în primul mandat dacă PNL-ul (care avea atunci vreo 12 procente în Neamț) nu era în USL și el nu primea voturile social-democraților pe care îi blamează azi?

2. Domnul senator nu se oprește doar la astfel de manipulări ci vorbește și despre fondurile alocate județului. ”Pe de altă parte, în județul Neamț au intrat sume importante. Dar să nu vă gândiți că președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a avut în vedere dezvoltarea comunităților. Pe ici, pe colo, cât să se mai vadă ceva”.

Da, în Neamț au intrat sume foarte importante de bani publici care au ajuns în infrastructura județului, în aparatură medicală, în investiții în Educație. Județul nostru a ajuns să fie menționat ca lider când se vorbește în presa națională de alocarea fondurilor pentru dezvoltare. Mai nou, premierul liberal Orban comentează că Neamțul a beneficiat de foarte mulți bani în timpul guvernării PSD. Asta înseamnă că președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a știut să atragă atenția Guvernului cu proiecte bune pentru nemțeni, din moment ce au primit și finanțare!

Dar, dintre toate afirmațiile dlui senator, de departe cea mai gravă mi se pare cea în care dă el ordin procurorilor DNA pe cine să ancheteze, pe cine să aresteze. „Iar banii, știți foarte bine, au mers către o singură direcție, către o singură firmă, o chestiune de care DNA ar trebui să se autosesizeze, că tot spuneau că nu au sesizări”, spune reprezentantul PNL.
Iată că dl senator PNL de Neamț are o relație apropiată cu DNA, din moment ce procurorii i se plâng că nu au sesizări. Dar de când le dă ordine procurorilor DNA un senator? Acest fapt nu este o gravă ingerință în treburile Justiției, o încălcare a principiilor separației puterilor în Stat? Nu ne vorbeau chiar liberalii despre politicienii care trebuie să “ia labele de pe Justiție”, ca să folosesc un citat din propaganda anti-PSD?

Spuneam mai sus cum a ajuns senator domnul Țapu cu voturi de la PSD. Chiar Ionel Arsene conducea și atunci PSD Neamț, chiar acel Ionel Arsene pomenit în paragraful în care Eugen Țapu dă ordine procurorilor.

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, nu?

Eu, nu neapărat ca membru al unui partid ci, în primul rând ca om, nu doresc răul nimânui. Nici măcar domnului senator Țapu. Deși, o altă vorbă (poate a uitat-o și pe aceea) spune că “cine sapă groapa altuia cade singur în ea”.

Iar când lecțiile de moralitate vin de la o persoană al cărei nume este legat prin dezvăluiri de presă de controversate afaceri cu bani publici sau europeni ale unor firme, ba pe la Iași, ba pe la Neamț, nu poți decât să constați cât de mare e Sfânta Ipocrizie.

Am crezut că până acum am văzut, în atâtea campanii, destule încât să nu mă mai mire nimic. Aceste mizerii promovate azi de acest senator m-au convins că, din păcate, oricând se poate și mai rău.

Domnule senator, să vă dea Dumnezeu după mintea și sufletul dumneavoastră!”, îi ureaza Oana Bulai lui Eguen Țapu, în încheierea postarii de pe pagina ei de facebook, la care a atasat si o poza din care reiese ca judetul Nramt a fost condus in ultimii 30 de ani, mai mult de dreapta decat de stanga.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.