Deputata PSD de Neamt, Oana Bulai, este primul parlamentar nemtean și singurul până la acest moment, care ia atitudine public împotriva deciziei Austriei de a bloca aderarea Romaniei la spatiul Schenghen. Oana Bulai spune că va face tot ce îi stă în putere pentru a contracara ceea ce ea numește umilință și invită companiile austriece care au megaafaceri în România, să-și desfășoare activitate în Austria dacă țara noastră este considerata o țară nesigură. ”România merită să fie membru al Spațiului Schengen!
După 15 ani de când suntem stat membru al Uniunii Europene merităm să fim tratați de către toate țările de la egal la egal, nu ca o țară de mâna a doua. Îndeplinim toate condițiile de aderare, este dreptul nostru, al românilor, să fim parte din Spațiul Schengen.
Dacă Austria se va opune aderării României, ca parlamentar și ca româncă voi face toate demersurile pentru a găsi soluții prin care statul român să nu tolereze această umilință.
Dacă ei consideră că România este o țară de mâna a doua, atunci poate ar trebui ca și noi, românii, să tratăm marile companii austriece ca fiind de mâna a doua. Să renunțăm să mai cumpărăm produsele sau serviciile oferite de acestea.
Iar dacă România este o țară atât de nesigură, marile companii austriece să își continue activitatea la ele în țară, acolo unde sunt în „siguranță”, transmite deputata Oana Bulai.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.