Deputata PSD de Neamt Oana Bulai, anunta un proiect inedit al consilierilor locali PSD Roman, prin care ar urma sa fie infiintate ”tarabe comunitare” pentru micii producatori care vand produse din gospodaria proprie. Proiectul pare a fi pe model Piedone la Bucuresti, insa mai extins. Primarul Sectorului 5 a oferit unei batrane o taraba gratis din partea primariei, pentru a-si vinde produsele.  ”Sprijinim micii producători din Roman! Consilierii locali ai PSD Roman au depus un proiect de hotărâre ce vizează înființarea unor „tarabe comunitare” / tarabe sociale, în cadrul piețelor agroalimentare din municipiu.

Este un proiect pe care, alături de colegii din PSD Roman, l-am realizat în urma discuțiilor cu romașcanii și a acțiunilor pe care le-am întreprins pentru producătorii locali în ultima perioadă. Am primit foarte multe mesaje de la romașcani, dar și de la producătorii noștri locali care căutau un sprijin pentru a-și putea vinde marfa, un loc civilizat.
Prin acest proiect răspundem, în același timp, nevoii romașcanilor de a avea acces la produse românești, provenite de la agricultorii noștri locali, pentru care avem obligația să le găsim soluții atunci când au probleme.
Ce presupune proiectul: alocarea a 3 tarabe/mese în Piața Centrală (Piața Mare) și 2 tarabe/mese în Piața Smirodava (Piața Mică) de care să beneficieze maxim 4 zile/lună romașcanii care produc în gospodăria proprie legume, verdeață, fructe etc, în general persoane în vârstă, care de obicei nu beneficiază de alte categorii de venituri. Este un sprijin mic, dar important spun eu, pentru acele persoane în etate, care nu trebuie să mai umble kilometri întregi pentru a-și vinde produsele crescute în grădina proprie”, transmite Oana Bulai.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.