Comuna Gîrcina este gazda timp de 3 zile, pentru oaspeti din Franta. Este vorba despre o delegatie de la Primaria comunei Vailly-sur-Sauldre, din cantonul cu acelasi nume, situat in centrul Frantei.

Vizita este un raspuns la cea de anul trecut, efectuata de o delegatie a Primariei Gîrcina in Franta, in comuna amintita. Scopul principal al vizitei din aceste zile a francezilor la Gîrcina, este perfectarea acordului de infratire intre cele doua comune, acord care a si fost semnat ieri (5 septembrie) de catre cei doi primari, Mihai Gontaru si Gilles- Henry Doucet (foto jos- dreapta)

Infratirea parafata ieri, presupune schimburi de experienta dar si schimburi economice, dupa cum a declarat Mihai Gontaru, primarul comunei Gîrcina: ”Am semnat pentru infratirea celor doua comune si sunt convins ca multe lucruri deja discutate se vor concretiza in viitor cu beneficii pentru ambele parti. Infratirea nu va fi doar scriptica ci va ajuta economia din zona noastra. Avem nevoie de colaborari si de oportunitati de dezvoltare. In aceste zile vom vizita mai multe locuri din Gîrcina pentru ca oaspetii francezi sa cunoasca zona mai bine si sa identifice locuri in care ar putea investi in viitor”.

Francezii sunt interesati de potentialul turistic al comunei Gîrcina, dar mai ales de potentialul in ceea ce priveste industria zootehnica, in special cresterea oilor, caprelor si vacilor. Programul celor trei zile cuprinde inclusiv vizitarea unei microferme din Cuiejdi unde se produc si branzeturi, dar si o vizita la lacul Cuiejdel. Primarul Gontaru va fi ghid pentru francezi la obiective turistice din Piatra- Neamt si din judetul Neamt.

Proiectul infratirii celor doua comune a fost demarat in urma cu mai mult timp, pe cand primar era Aurora Balan si a fost initiat de Geo Chiritescu, un gîrcinean stabilit de mai multi ani in Vailly-sur-Sauldre.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.