In conferinta de presa de astazi organizata la sediul ALDE Neamt, Ioan Asaftei a declarat ca obiectivul organizatiei judetene a partidului la alegerile parlamentare din decembrie 2016, este de a scoate trei parlamentari: doi deputati si un senator.

Asaftei a spus ca organizatia condusa de el a adunat 12.000 de semnaturi pentru participarea la alegerile parlamentare, consemnand totodata ca organizatia Neamt este consolidata chiar daca au existat probleme cu oameni care desi erau in ALDE, lucrau pentru PNL, referindu-se si la deputatul Catalin Dragusanu, care a fost exclus recent din partid, pentru tradare

Ioan Asaftei este pe prima pozitie pe lista pentru deputati, ordinea fiind stabilita si votata in cadrul organizatiei judetene.

Desi listele au fost trimise la Bucuresti cu Asaftei pe prima pozitie, exista zvonul ca ordinea ar putea fi schimbata de la nivel central, ba mai mult, se vorbeste chiar ca pe primul loc ar putea fi impusa tot de la nivel central, o persoana straina de judetul Neamt, ceea ce ar putea crea mari probleme in organizatia ALDE Neamt.

O astfel de miscare ar putea afecta grav rezultatele ALDE Neamt, pentru ca oriunde exista un patriotism local, mai ales ca nemtenii nu au amintiri tocmai placute cu parlamentari impusi de la centru, care si-au luat voturile si au plecat in treaba lor, fara sa le mai pese de judet. Ca sa nu mai amintim de faptul ca la ora asta, toate partidele din Neamt au pe liste pe locurile eligibile doar oameni din Neamt si se poate observa un numitor comun, si anume ca ei au trecut prin alegerile locale, notorietatea castigata atunci fiind de mare ajutor acum.

Estimarile noastre sunt ca daca la ALDE Neamt va candida o persoana straina de judet, este posibil ca organizatia din Neamt sa aiba cele mai proaste rezultate din tara.

Listele cu ordinea exacta vor fi facute publice oficial, pe 21 octombrie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.