În perioada 9 noiembrie – 13 decembrie a.c., sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliției Române, poliţiştii nemțeni au efectuat 32 de acțiuni și controale în fondul forestier național şi în locuri de depozitare/comercializare a materialului lemnos.

Au fost controlate 14 exploatări forestiere, 11 instalații de depozitare, 24 de ocoale silvice și structuri subordonate, precum și alte 103 de obiective, fiind constatate 34 infracţiuni. Polițiștii au constatat în flagrant 18 infracțiuni, iar 8 persoane sunt cercetate pentru delicte silvice. În urma activităților desfășurate, poliţiştii au aplicat 394 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de circa 200.000 de lei, dintre care 65 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Acţiunile au avut ca rezultat confiscarea sau indisponibilizarea a peste 270 metri cubi de material lemnos, în valoare de 117.700 de lei. Totodată, s-a dispus confiscarea sau indisponibilizarea a 152 de pomi de Crăciun, în valoare de 4.190 de lei și două vehicule destinate transportului de material lemnos.

De exemplu, în seara zilei de 16.12.2017, polițiștii Postului de Poliţie Farcaşa au identificat un bărbat de 27 de ani, din Borca, care a fost surprins în timp ce încerca să sustragă masa lemnoasă rezultată de la tăierea fără drept de arbori dintr-o partidă de pădure. La faţa locului a fost identificată cantitatea de 5,00 mc material lemnos rezultat din tăierea ilegală, care a fost reţinută şi predată în custodia pădurarului de canton. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos.

Ionut CORFU (sursa: IPJ Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.