Recenta Bursa a absolventilor din 26 septembrie pare ca a dat „aripi” pietei locurilor de munca din Neamt, daca luam in considerare oferta mai mult decat generoasa de posturi vacante, respectiv 507, intermediate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt.
Cele mai multe joburi, 274, sunt disponibile pentru pietreni. Dar si somerii romascani sunt „rasfatati” cu destule ocupatii libere, respectiv 192. Ca de fiecare data, cele mai putine slujbe se gasesc la Targu Neamt, unde agentia locala de somaj ofera doar 41 de posturi.
La Piatra Neamt, cele ma multe posturi sunt in servicii, confectii si constructii. Pentru confectioneri, angajatorii dispun de nu mai putin de 21 de ocupatii. Cu un job mai mult au si muncitorii necalificati din silvicultura, carora AJOFM Neamt le ofera 22 de slujbe. In cazul agentilor de securitate, oferta cuprinde 16 locuri libere. Nici croitorii n-au fost uitati de patroni, lor le revin 14 posturi. Si agentii in asigurari isi pot castiga o paine cinstita, daca vor fi selectati pentru incadrare, fiindca se gasesc 13 ocupatii. Tamplarii universali au la dispozitie 12 locuri de munca, iar tapiterii 10. In rest, mai sunt vacante aceste meserii: grafician, gestionar depozit, agent comercial, ambalator manual, barman, brutar, bucatar, carmangier, casier, cosmetician, crescator de pasari, curier, dulgher, programator, electrician, fasonator cherestea, femeie de serviciu, manichiurist si manipulator de marfuri. In alta ordine de idei, in aceasta luna, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt, prin Centrul de Formare Profesionala Piatra Neamt va organiza nu mai putin de 6 programe de reconversie, la care vor participa 131 de nemteni; cursul de contabilitate a fost cel mai ravnit de somerii nemteni. La aceasta scolarizare, si-au depus dosarele nu mai putin de 28 de someri, dornici sa practice aceasta meserie. Si ocupatia de confectioner-asamblor articole din textile va avea 26 de cursanti. Cate 25 de participanti au si programele de competente informatice si operator introducere, validare si prelucrare date. La polul opus, cu doar cate 14 scolari, sunt cursurile de mecanic auto si inspector referent resurse umane.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.