Comisarul șef Dragoș Aolăriței, cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț pentru infracțiuni de tip mafiot, a scăpat de toate acuzațiile.

Anul trecut, pe numele ofițerului IPJ Neamț, care la vremea respectivă era șeful Serviciului Ordine Publică- Poliția Piatra Neamț, a fost deschis un dosar penal ce viza infracțiunile de distrugere și abuz în serviciu. Altături de Aolăriței, în dosar mai erau cercetați și trei agenți de poliție, subordonați ai acestuia. Toți 4 erau acuzați că s-ar fi folosit de functii și de uniforme, dar și de mașinile de poliție din dotare, pentru a comite acțiuni de răzbunare și intimidare, constând în distrugeri de bunuri sau chiar urmăriri prin trafic. 

Conform surselor tvmneamt.ro, Aolăriței a cerut mutarea dosarului de la Neamț, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, cerere care a și fost acceptată. Procurorii de la Suceava au preluat cercetările și au închis cazul, cu soluția ”clasare”. Adică atât ofițerul cât și cei 3 agenți de poliție, au scăpat de toate acuzațiile. Conform legii, Aolăriței trebuia repus pe funcția de șef al Serviciului Ordine Publică- Poliția Piatra Neamț. Probabil pe considerente de ordin moral, superiorii lui nu l-au repus pe funcția deținută la momentul începerii urmăririi penale, ci l-au pus prin împuternicire, pe funcția de șef al Secției de Poliție Săvinești, care are arondate posturile de poliție din 7 comune. Aolăriței a preluat noua funcție în urmă cu aproximativ o lună de zile. Informația este publică, pe site-ul IPJ Neamț.

Detalii din cazul ofițerului de la Poliția Neamț, inculpat pentru infracțiuni de tip mafiot. Răzbunare după o relație extraconjugală (articol publicat de tvmneamt.ro pe 21 decembrie 2022)

Ies la iveală detalii din cazul comisarului șef Aolăriței Dragoș, șeful Serviciului Ordine Publică- Poliția Piatra Neamț, acuzat de infracțiuni de tip mafiot, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. Aolăriței este inculpat (cercetat în stare de libertate) pentru infracțiuni de distrugere, și suspect pentru infracțiunea de abuz în serviciu (Vezi amănunte AICI).

Conform unor surse din anchetă, totul ar fi pornit de la o poveste de amor extraconjugal, ofițerul fiind căsătorit. Acesta ar fi avut o relatie cu o femeie din Piatra Neamt, însă s-a îndrăgostit lulea, iar când femeia (care avea o altă relație) a vrut să pună capăt legăturii cu politistul, acesta a devenit extrem de gelos, trecând la amenințări pe care le-a pus ulterior în practică atât împotriva ei, cât și împotriva iubitului acesteia. Pentru a se răzbuna si pentru a o convinge pe ibovnică să revină la sentimente mai bune, i-a spart toate anvelopele de la masină, de nu mai putin de patru ori. De două ori a spart și anvelopele mașinii iubitului femeii, de fiecare dată, acțiunile de tip mafiot, fiind suprinse in imagini video, care au fost depuse la dosarul deschis de procurori în luna ianuarie, constituindu-se în probe irefutabile.

Pentru a-și pune în aplicare planurile de răzbunare, ofițerul s-a folosit și de subalternii săi, polițiști de la Ordine Publică- Piatra Neamț, de aici și capătul de acuzare pentru abuz în serviciu. Pe unii i-a spus să-l verifice în baza de date pe iubitul femeii, pe alții i-a luat cu el când a spart anvelopele mașinilor, iar pe alți polițiști aflați în timpul serviciului, i-a pus să o șicaneze pe femeie, adică să o urmărească în trafic și să sancționeze drastic orice abatere de la regulamentul rutier, sau chiar să inventeze presupuse abateri, pentru a se răzbuna sau pentru a o determina să reia relația extraconjugală. Conform surselor noastre, în astfel de acțiuni ilegale ar fi fost implicati alături de ofițer, 5 sau 6 politisti (subordonati ai lui Aolăriței), însă în dosar apar cel putin la acest moment, doar 3 dintre ei. Spre suprinderea colegilor, unul dintre agenții anchetați este un polițist cu vechime și cu experientă, de aceea este greu de înțeles cum de a fost convins să ia parte la asemenea infractiuni. 

La perchezitia de pe 14 decembrie, de la domiciliul ofițerului, ar fi fost găsite probe incontestabile, cum ar fi mesaje de amenințare trimise către femeia în cauză, mesaje care descriau răzbunările pe care ofițerul avea să le pună ulterior în practică, folosindu-se de funcție, de uniformă și de dotările Poliției.

Comisarul șef a fost pus la dispozitie, adică a fost scos de pe functia de șef Ordine Publică și mutat la Serviciul Siguranță Școlară. Până la acest moment, împotriva lui nu a fost luată nicio măsură preventivă, cum ar fi reținere sau control judiciar, iar potrivit Sindicatului Europol Neamț, nu s-a dispus nici anchetă disciplinară în cadrul IPJ Neamț.

Un alt aspect extrem de grav al întregii povești, este că polițiștii își găseau astfel de preocupări, în timp ce Politia suferă de deficit de personal, în Piatra Neamț, fiind o singură patrulă pe timp de noapte pentru Ordine Publică, care cu greu poate gestiona eventualele intervenții în caz de urgență.

Ofițer IPJ Neamț, cercetat penal pentru infracțiuni de tip interlop. Alți 3 polițiști sunt urmăriți penal în același dosar (articol publicat pe 20 decembrie 2022)

Se prefigureaza un nou scandal de răsunet în Politia Neamț. Șeful de la Ordine Publică Piatra Neamt, comisarul șef Aolăriței Dragoș, este cercetat penal pentru infracțiuni de tip interlop, comise împreună cu alți 3 polițiști, agenți la Poliția Piatra Neamț, subalterni ai comisarului șef Aolăriței. Informatia circula de mai multe zile pe surse, însă astăzi a fost confirmată oficial pentru tvmneamt.ro, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Conform procurorilor, comisarul șef este acuzat că s-ar fi folosit de functie și de uniformă, dar și de mașina de poliție din dotare, pentru a comite acțiuni de răzbunare și intimidare, constând în distrugeri de bunuri sau chiar urmăriri prin trafic. Potrivit unor surse, la mijloc ar fi vorba despre o poveste de amor. In urma cu câteva zile, comisarul șef Aolăriței a fost retras din functia de șef la Ordine Publică. Pe 14 decembrie, la locuinta acestuia a avut loc și o perchezitie.

Prin ordonanta Parchetului de pe langa Tribunalul Neamt s-a dispus punerea în mișcare a actiunii penale impotriva inculpatului AD. cercetat in stare de libertate, pentru savarșirea unei infractiuni de distrugere, in forma continuata (2 acte materiale), fapta prev. și ped. de art. 253 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen., constand in aceea ca, in doua nopti diferite din cursul lunii ianuarie 2022, fiind in timpul serviciului, a distrus, prin întepare, cauciucuri de la doua autoturisme apartinand unor persoane vatamate diferite, producand un prejudiciu estimat la suma de 1050 lei, respectiv un prejudiciu estimat la suma de 650,56 lei.

Totodata, ofiterul este cercetat și in calitate de suspect, pentru savarșirea unei infractiuni de abuz in serviciu, constand in aceea ca, intr-una din nopti a utilizat necorespunzator resurse materiale și umane ale Inspectoratului de Politie Judetean Neamt, urmarind prin mun. Piatra Neamt, jud. Neamt, cu o autospeciala de politie inscriptionata, autoturismul unei persoane vatamate, fără un drept legitim, producand o vatamare a intereselor legale ale Inspectoratului de Politie Judetean Neamt, institutie in care susnumitul activa la data faptei și o paguba ce va fi estimata ulterior (prin folosirea necorespunzatoare a resurselor materiale și umane ale respectivei institutii).

La locuinta efectiva a inculpatului a fost efectuata o perchezitie domiciliara, la data de 14.12.2022, fiind ridicate mai multe bunuri ce pot conduce la descoperirea și strangerea de probe cu privire la infractiunile cercetate, autori și participanti și la conservarea urmelor savarșirii infractiunilor.

In cauza mai sunt cercetati, in stare de libertate, 3 suspecti avand calitatea de agenti de politie din cadrul Politiei mun. Piatra Neamt- B.O.P., pentru infractiuni de acces ilegal la un sistem informatic, prev. și ped. de art. 360 alin. (1), (2), (3) C.pen.

Nu au fost luate masuri preventive in cauza.

Precizam ca punerea in mișcare a actiunii penale reprezinta o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, ce nu poate infrange principiul prezumtiei de nevinovatie”, a transmis pentru tvmneamt.ro, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.