Femeile social democrate vor imbunatatirea statutului femeii in Romania. OFSD a lansat, pe 7 martie, in cadrul manifestarii ”Primavara femeilor Social Democrate”, proiectul – PACTUL PENTRU DEMNITATEA FEMEII.
La eveniment au participat peste 1.500 de femei din toate judetele tarii precum si invitate de seama, reprezentante ale altor partide politice. Si din judetul Neamt au fost prezenta o delegatie de femei social-democrate, care a fost condusa de Emilia Arcan presedinta Organizatiei Judetene de Femei. Manifestarea fost initiata si organizata de presedinta social democartelor din Romania, ministrul Muncii, Rovana Plumb, care, de altfel va candida si la presedintia Consiliului National al PSD.  “Pactul Pentru Demnitatea Femeii” este un document care si-a propus obiective precise in perioade de timp precizate si sigure.Termenul final este pana in 2020, perioada in care OFSD va actiona pentru imbunatatirea statutului femeii din Romania.

Emilia Arcan – Presedinte OFSD Neamt

“Cu acest prilej invitam partidele politice sa semneze Pactul si sa-si asume angajamentele inscrise si anume: un tratament corect pe piata muncii; sprijin pentru viitoarele mame, o pensie decenta pentru femei, eliminarea diferentelor salariale intre femei si barbati; reconcilierea vietii de familie cu cea profesionala; protejarea femeii impotriva violentei domestice; reprezentarea femeii in functii de conducere si exprimarea femeii romance in plan extern.”

Pentru atingerea acestor tinte, OFSD propune si cateva  masuri cum ar fi decontarea analizelor medicale  pentru femeia gravida, plata integrala a concediului maternal la nivelul salariului din ultimele 12 luni sau completarea cadrului legislativ privind violenta domestica. OFSD, initiatorul Pactului Pentru Demnitatea Femeii, lanseaza in dezbatere aceste obiective si cheama toti factorii sociali interesati sa sustina aceasta formuaa consensuala.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.