Exact cum anticipam, Ziua Veteranilor de razboi a fost folosita pentru foamea de imagine fantastica a politicienilor, indiferent de culoare. Un comunicat de presa al Primariei Piatra- Neamt il omagiaza pe primarul Chitic, cu ocazia Zilei Veteranilor de Razboi.

In comunicat se arata negresit ca ”…festivitatea de premiere (…) a fost aprobata la initiativa primarului Dragos Chitic”, apoi ”Cuvantul de deschidere a apartinut primarului Dragos Chitic”, urmeaza un citat lung cat o zi de post din… primarul Dragos Chitic, iar dupa citat, ”Primarul Dragoș Chitic i-a dat cuvântul Generalului-maior în retragere Neculai Pruteanu…”. Si gata, asta a fost tot. Nici macar o propozitie din ce a zis veteranul, nu se spune ca a primit fiecare cate 300 de lei, nu se da un exemplu cat de mic acolo despre o fapta de vitejie sau cel putin o lista cu numele veteranilor care au participat la festivitatea transformata in omagiu primarului Chitic, ori un scurt istoric de macar doua fraze despre luptele la care au participat acesti eroi, cati au mai ramas din ei. La comunicat s-au atasat si 5 poze. Evident, din niciuna nu lipseste primarul Dragos Chitic. De un minim bun simt ar fi fost macar o singura poza de grup cu veteranii de razboi, ca doar era ziua lor, nu, daca tot ne jucam de-a comunicarea. Tot de bun simt ar fi fost sa fie invitati la eveniment si consilierii locali.

Comunicat de presa, primaria Piatra- Neamt:

Astăzi, 27 aprilie, a avut loc la sediul Primăriei Piatra-Neamț festivitatea de premiere a veteranilor de război din municipiul Piatra-Neamț, aprobată la inițiativa primarului Dragoș Chitic în ședința de Consiliu Local din data de 24 mai. La eveniment au participat, alături de Dragoș Chitic, viceprimarii Luminița Vîrlan și Bogdan Gavrilescu.

Cuvântul de deschidere a aparținut primarului Dragoș Chitic: „Am ținut să marcăm astăzi această zi, a veteranilor de război, să vă invităm aici și să vă felicităm. Am participat astăzi cu drag la festivitățile ce au fost organizate de Garnizoana din Piatra-Neamț, acolo unde am adus un omagiu veteranilor care nu mai sunt printre noi, m-am și întâlnit cu o parte dintre dumneavoastră și împreună am celebrat acestă zi, a Veteranilor de Război, stabilită pentru data de 29 aprilie. Vreau să vă asigur de respectul și de prețuirea mea, am întâlniri dese cu domnul General Nicolaie Pruteanu și cu o parte dintre dumneavoastră și încercăm să oferim un sprijin, în măsura în care legea ne permite, și pentru veteranii de război. Dumneavoastră sunteți, practic, persoanele fără de care poate că noi astăzi nu ne-am fi bucurat de libertate. Sacrificiului și dăruirii dumneavoastră datorăm libertatea noastră.

Vă doresc tuturor La mulți ani, multă sănătate și dumneavoastră și familiilor dumneavoastră  și vă asigur că atât timp cât eu voi conduce Primăria Piatra-Neamț, această instituție va arăta veteranilor de război respectul pe care îl merită și îi va sprijini în continuare”.     

Primarul Dragoș Chitic i-a dat cuvântul Generalului-maior în retragere Neculai Pruteanu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Neamţ, după care au transmis felicitări celor prezenți și cei doi viceprimari.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.