O operațiune de braconaj cu efecte extrem de grave asupra faunei piscicole din lacul Izvorul Muntelui, a fost dată peste cap luni noaptea, în urma unei acțiuni a polițiștilor din Poiana Teiului în colaborare cu activiștii ANCBP- Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării. ”În continuarea acțiunii de aseară am avut neplăcerea ca la puntea vechiului șantier Topoliceni,coada lacului Izvorul Muntelui-Bicaz, sa constatam ca braconierii au închis toată lungimea albiei cu o plasa de aproximativ 50 metri având în ea șalău și clean. In prezenta lucrătorilor Postului de Politie Poiana Teiului,aceasta a fost ridicata peștii fiind eliberați în mediul natural polițiștii întocmind un dosar penal. Mulțumim pentru profesionalism polițiștilor implicați!”, transmit cei de la ANCBP.
Poliția Neamț nu a transmis nimic oficial legat de acest subiect.
Imagini de la acțiune:

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării este o organizație înființată în conformitate cu Ordonanța Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații.

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) reprezintă o asociere neguvernamentală, nonprofit, nesubordonată partidelor politice sau altor persoane juridice, neetnică, neconfesională. Funcționează pe baza Statutului (link)  și a Actului Constitutiv (link)

Sediul ANCBP este în Baia Mare, Bd. Republicii, nr.13, bloc S2/30, parter aferent ap. nr. 24, jud. Maramureș.

Scopul  ANCBP este desfășurarea tuturor activităților în interes general pe care le consideră necesare apărării judiciare și extrajudiciare în combaterea braconajului piscicol, cinegetic, a poluării și a tăierilor, transportului și comercializării ilegale de arbori, a prevenirii acestora și stoparea/înlăturarea oricăror posibile surse de poluare și/sau braconaj piscicol sau cinegetic.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.