Atmosfera extrem de tensionata la spitalul din Targu Neamt dupa noile dezvaluiri tvmneamt.ro care îl au in centrul atentiei pe medicul Apostoae. O parte dintre cadrele medicale (cele care nu sunt pe placul lui Apostoae) sunt supuse unor adevarate torturi psihice, fiind in permanenta amenintate cu pierderea locului de munca sau cu alte represalii, pentru ca sunt banuite ca ar furniza presei informatii din spital.

La aceasta ora, sub ochii nepasatori ai autoritatilor din Neamt (Politie, Prefectura, DSP), la spitalul din Targu Neamt are loc o operatiune de musamalizare a scandalului pacientei cu Covid 19 internată saptamana trecuta intr-un salon la un loc cu doua persoane neinfectate, dar cu alte probleme de sanatate. Se incearca intimidarea cadrelor medicale care ar putea spune adevarul despre ce s-a intamplat, se fac inscenari celor care nu vor sa coopereze si se incearca masluirea documentelor.

Intre timp s-au aflat si alte detalii despre imprejurarile in care a ajuns sa fie internata pacienta cu Covid 19 (decedata ulterior) in acelasi salon cu alte doua paciente neinfectate. In seara respectiva, femeia a ajuns la spital cu ambulanta. Medicul Apostoae dormea si a refuzat sa se trezeasca si sa o vada. Astfel, pacienta nu a mai trecut prin trierea epidemiologica, ci a fost dusa direct in salonul cu pacienti. Acum se incearca masluirea documentelor medicale, astfel incat sa reiasa ca la momentul internarii, femeia nu avea niciun simptom coronavirus, iar o alta ipoteza este ca se incearca falsificarea rezultatelor testelor celor doua paciente neinfectate, in caz ca acestea ar iesi pozitive. Un al amanunt in sprijinul teoriei ca se incearca o musamalizare, este ca una dintre cele doua paciente a fost externata din spital, insa nu i s-a dat și bilet de externare.

Desi oficial nu mai este directorul spitalului, sursele tvmneamt spun ca Apostoae este cel care dirijeaza tot ce misca in unitatea medicala, exact ca atunci cand era pe functie, folosind fara nicio jena chiar si biroul de director. Medicul care l-a inlocuit (doar pe hartie) la conducerea spitalului, are rol pur decorativ. Astfel, Apostoae, desi a fost transferat la UPU Piatra Neamt dupa ce a fost demis de la sefia spitalului judetean, continua sa taie si sa spanzure in spitalul din Targu Neamt, fiind prezent acolo in fiecare seara pana dimineata, sub pretextul ca face gărzi.

Astazi, 16 aprilie, asistenta sefa de la UPU Targu Neamt nu a mai suportat hartuirea la care era supusa, iar dupa ce a fost amenintata ca va fi data afara  a vrut sa-si dea demisia, insa pe perioada starii de urgenta este interzis acest lucru, de aceea, a intrat incepand de astazi in concediu medical. In aceeasi situatie sunt mai multe cadre medicale extrem de revoltate, care ar vrea sa plece, insa nu o pot face pentru ca in aceasta perioada legea nu le permite. Ele spun ca situatia este cunoscuta de foarte mult timp la nivelul administratiei locale din Targu Neamt, insa medicul Apostoae beneficiaza de protectie, achizitiile pe care le face spitalul sub coordonarea acestuia, fiind probabil un izvor de bunastare pentru multi dintre cei cu putere de decizie. De altfel, planeaza mari semne de intrebare si asupra anchetei politiei privind administrarea de tratament pentru pentru Covid 19 sotiei lui Apostoae, spun angajatii spitalului, care cred ca de fapt nu se cauta adevarul, ci sunt cautati cei care ar fi putut da presei documentele care au declansat scandalul.

Surse medicale au declarat astazi pentru tvmneamt.ro ca scandalurile de la spitalul Targu Neamt au ajuns si la urechile Ministrului Sanatatii, iar in zilele urmatoare se va dispune un control.

De la DSP Neamt nu s-a comunicat inca nimic oficial despre o eventuala ancheta, alta decat cea epidemiologica, lucru deloc neobisnuit, stiind ca toate anchetele in care au fost implicati medici, au fost musamalizate de DSP. DSP ar fi trebuit sa comunice macar daca la spitalul din Targu Neamt exista pericolul unui focar de infectie, avand in vedere ca acolo ajung acum pacienti din multe locuri din judetul Neamt, care in mod normal mergeau la spitalul judetean, inainte ca acesta sa fie ”spital Covid 19”.

Citeste si: Medicul Apostoae recunoaște că și-a tratat soția preferențial. Tratament pentru Covid 19, dat ”preventiv”

Gafă colosală la spitalul Tg. Neamț. Femeie cu Covid 19, internată la un loc cu pacienți sănătoși. Ieri a murit

Nota: Toate persoanele si institutiile vizate de acest articol beneficiaza de drept la replica. Acesta poate fi trimis pe adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Ar trebui sa vedeți și ce se întâmplă la Spitalul Bicaz
  Managerul Damoc acuză, pe nedrept, personalul medical pentru răspândirea virusului în spital
  în condițiile în care acest echipament special nu a existat de la începutul crizei, pe urma a fost ținut sub cheie.
  De abia când au apărut cazuri de infecție a personalului s-a pus la dispoziția personalului.
  Nici la aceasta data nu sunt instruiri făcute cu personalul implicat, nu sunt circuite, conducerea habar nu are de ce trebuie făcut. Întrebăm diverse și ni se răspunde mereu cu “nu știu” și ni ci nu mai recunosc dupa aceea.
  Sunt mai multe cadre medicale infectate sau în izolare, trimise acasă
  Virusul a fost adus de personalul și pacienții transferați de la Piatra Neamț
  Managerul Damoc ne-a asigurat ca pacienții sunt curați și că nu sunt probleme.
  De aceea, acordând îngrijind acești pacienți, cu asigurarea managerului, nu am utilizat echipament special de protecție pentru coronavirus, nu văzusem cum arată și nu exista nici la magazie
  După scurt timp de la transferul de pacienți (câteva zile), doctorița și asistenta detașați de la Piatra nu au mai venit, au fost depistați cu coronavirus și au rămas la Piatra
  Managerul nu ne-a anunțat și pe noi, am lucrat, în continuare, cu echipamentul normal
  La primul caz, o colega infectata, a dat vina pe ea că ar fi adus virusul de acasă
  Acuma, după ce au confirmate și alte cazuri de personal infectat, Managerul, cu un tupeu nemaiîntâlnit, ne acuză pe noi că nu am cerut și nu am purtat echipamentul de protecție care trebuia
  Mare, mare mușamalizare și măgărie !
  Nu mai avem încredere în ce ni se spune !
  După spusele Managerului toate trebuie să ne îmbolnăvim
  Oare de ce nu se scrie nimic de aceasta, oare de ce Primăria sau DSP-ul nu declară și spitalul Bicaz cu probleme de personal infectat ?

 2. Asistenta sefa Axinia Cristina – nascuta Pricope – este sotia dr. Axinia Tudorel sef Sectie Boli Interne in cadrul Spitalului orasenesc Tg.Neamt – fost director al acestui spital. Doamna asistenta sefa Axinia l-a divortat pe dr. Axinia Tudorel de prima nevasta – si ea medic la Spitalul Tg.Neamt avand nunmele tot de Axinia – mama ce de moralisti – si l-a luat ea de barbat. Daca ea spune ca este corecta – nu avem inca motive sa nu o credem – de ce si-a dat demisia din functie, de ce a luatlconcediu medical, de ce refuza sa participe la inventarierea magaziei de materiale si medicamente a sectiei, dar mai ales din dorinta de a-si re-vedea sotul director s-a amestecat in acest razbo. Asteptam rezultatele anchetei – care ancheta………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.