Dupa ultima sedinta de Consiliul Local Piatra- Neamt care a avut loc ieri, 28 noiembrie 2017, putem trage concluzia ca opinia cetatenilor platitori de taxe si impozite nu conteaza in fata intereselor personale sau de grup ale consilierilor locali. Trecerea strandului si cimitirelor in administrarea primariei a fost respinsa.

Dupa cum informam in urma cu mai bine de o luna, consilierul local ALDE, Catalin Misaila a introdus pe ordinea de zi un proiect de Hotarare prin care strandul din Piatra- Neamt sa treaca in administrarea directa a primariei, dupa ce firma care il administreaza in prezent, Rocom Central a dat dovada ca nu e in stare sa asigure niste conditii minime de confort in obiectivul construit din bani publici. Acelasi lucru l-a cerut Misaila si pentru cimitirele din oras. La sedinta din luna octombrie proiectul nu a fost nici macar introdus pe ordinea de zi.

Misaila motiva proiectul spunand ca ”Cimitirelor si zonei de agrement (n.a. strandul) le sunt asociate scandaluri nesfarsite, mai mult sau mai putin cunoscute opiniei publice. Printre avantajele preluarii in administrare directa, le subliniez pe urmatoarele: asigura tinerea sub control direct a cheltuielilor, inclusiv de natura salariala, greu de impus unei entitati comerciale distincte; veniturile se realizeaza direct si integral la nivelul municipalitatii; colaborarea cu societatile comerciale prestatoare de servicii ale municipalitatii se realizeaza in conditii de operativitate. De asemenea, subliniez ca se poate elimina total suspiciunea de favorizare a unei clientele politice, ceea ce va contribui la cresterea increderii locuitorilor municipiului in administratia locala

Tot in urma cu o luna, tvmneamt.ro a lansat un sondaj de opinie pe aceasta tema. Rezultatele lui sunt mai mult decat elocvente iar numarul mare de repondenti, 3.500, face ca sondajul sa fie mai mult decat reprezentativ. Pietrenii vor ca strandul sa treaca in adminstrarea primariei in proportie covarsitoare, peste 75% raspunzand afirmativ la intrebarea, Ar trebui sa treaca strandul in administrarea Primariei Piatra Neamt?

Mai jos captura de ecran cu rezultatele sondajului la ora redactarii acestui articol:

Prin urmare, pentru alesii locali nu conteaza ce spun pietrenii, conteaza doar interesele firmelor private. La sedinta de ieri PSD s-a abtinut iar PNL-PMP a votat contra, proiectul a fost respins, deci strandul si cimitirele vor fi in continuare mulse de niste baieti cu pile si relatii.

Mai trebuie spus ca patinoarul din strand este nefunctional pentru a doua iarna consecutiv, dupa ce pe el a fost amenajat un cort pentru nunta in 2016, greutatea acestuia defectand sistemul de racire incorporat in pardoseala. Nu stim daca a fost intamplator sau nu, dar stim ca in iarna aceluiasi an a functionat un pationar la Targul de Craciun unde o firma privata a facut niste bani frumosi. Anul acesta, pe langa patinoarul de la Curtea Domneasca va functiona inca unul privat in parcarea mall-ului NEPI. Deci doi privati vor face niste mari profituri, in timp ce strandul municipalitatii zace nefolosit.

Intrebat fiind pe acest subiect, Dragos Chitic a spus ca in conditiile in care in oras vor fi deja doua patinoare, cel din strand se dovedeste nerentabil, deci ramane nefunctional. In opinia noastra, patinoarul din strand ar fi putut fi folosit totusi la niste preturi mai mici pentru copiii care nu-si permit sa plateasca un bilet la firmele avide de profit. Sau… erau afectate interesele lor?

In orice caz, noi nu vom opri sondajul si il vom lasa in continuare pentru pietrenii care vor sa-si exprime opinia, in speranta ca poate daca tot orasul va spune ca strandul trebuie sa ajunga la primarie, consilierii locali vor respecta pana la urma dorinta celor care i-au votat.

Sondajul de opinie, AICI

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Primarul are dreptate, milogii vor sa foloseasca patinoarul gratis sau pe maruntis.Sa se dea cu patinele pe Bistrita.Primaria nu poate administra totul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.