Nu mai putin de opt incendii au avut loc in doua zile din acest week-end, de vineri dupa-amiaza si pana la miezul noptii de sambata spre duminica. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit arsuri sau intoxicatii cu fum, insa cateva familii si o firma de constructii isi fac acum bilantul in minus.

Vineri, cel mai mare dezastru a avut loc la Dochia, unde o casa batraneasca ardea puternic la sosirea pompierilor, in jurul orei 23,15 si exista pericolul ca flacarile sa ajunga la casa de alaturi. Sase militari de la detasamentul din Piatra Neamt cu o autospeciala impreuna cu doi voluntari de la SVSU Dumbrava Rosie de la SVSU Margineni cu doua autospeciale au actionat timp de doua ore si au izbutit stingerea incendiului care a fost provocat de un cos de fum necuratat. In aceeasi seara, pompierii au mai intervenit la un incendiu izbucnit la o casa parasita de pe strada Ion Creanga din Targu Neamt, unde oamenii fara adapost au facut focul pentru a se incalzi, dar flacarile au ajuns la un perete al casei, care a ars pe 3 mp.

In dimineata zilei de sambata, tot focul facut de sarmani ai strazii a aprins deseurile adunate intr-o centrala termica dezafectata de pe strada Anton Pann, din Roman, astfel ca a fost nevoie de actiunea pompierilor pentru a stinge valvataia. Situatia a scapat total de sub control, insa, dupa-amiaza, cand o baraca din lemn apartinand unei firme de constructii carea realizeaza lucrari la caminul cultural din satul Balusesti, din comuna Icusesti, a luat foc. Baraca si cativa saci cu ciment, doua drujbe, doua polizoare electrice, alte bunuri electrocasnice si haine aflate inauntrul baracii au ars in totalitate.

Tot sambata, cu putin inainte de miezul noptii, pompierii au fost chemati sa stinga incendiul izbucnit la doua case aflate in aceeasi curte, in comuna Candesti. Se pare ca la mijloc este vorba de o actiune intentionata, deoarece proprietarii sunt plecati la munca in stranatate, la acea ora nefiind nici macar rudele care au grija de casa. La locul solicitarii au ajuns cinci pompieri de la Piatra Neamt si doi voluntari de la SVSU Roznov, iesea fum din casa batraneasca si din podul casei ce parea a fi mai nou construita. S-a actionat rapid si imediat au fost stinse incendiile in care au ars o canapea din casa batranesca, precum si un covor, un metru patrat de dusumea, o perdea si un metru patrat din tavanul camerei din casa cea noua. Cauza probabila este actiunea intentionata. Flacarile au fost vazute de un vecin care a alertat pompierii.

Un sofer a sunat, in noaptea de sambata spre duminica, la 112 si a anuntat ca pe un teren din afara satului Chintinici, dinspre Tazlau, ard cu flacari mari mai multe stoguri de fan. Echipaje formate din cinci pompieri pietreni cu o autospeciala si doi voluntari de la SVSU Roznov cu o autospeciala s-au deplasat la fata locului si au actionat pentru lichidarea dezastrului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.