Orice act sexual cu un copil până la 16 ani este VIOL!”, anunță deputata PNL de Neamț, Mara Calista (una dintre promotoarele modificării legislative), după ce președintele a semnat astăzi Decretul privind promulgarea Legii. ”Președintele României Klaus Iohannis a semnat astăzi Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și a Legii audiovizualului nr. 504/2002!

Prin această lege importantă, pe care am susținut-o, a fost ridicată vârsta consimţământului sexual şi incrimnează distinct infracţiunea de viol săvârşită asupra unui minor, precum și cea de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor și infracțiunea constând în determinarea sau înlesnirea întreținerii de acte sexuale sau de natură sexuală între minori, cu forme agravante și pedepse proporționale.

Am încredere că prin aplicarea legii vom reuși să stopăm agresiunile la adresa minorilor, că ne vom proteja copiii și vom oferi pârghiile necesare pentru a-i pedepsi pe cei care încalcă legea”, transmite Mara Calista.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.