Piatra Neamt este pe cale să piardă telegondola, baza hipică și multe alte bunuri considerate simboluri turistice și parte din motorul care a reusit in ultimii ani să reanimeze cât de cât orașul din punct de vedere turistic și totdată, economic. Cum s-a ajuns în situatia asta, este mai putin important la momentul de față, vina fiind evident în curtea fostelor administratii ale urbei. Singura modalitate prin care pietrenii pot rămâne cu obiectivele mentionate, este ca primaria să participe la licitatie și să le cumpere de la Perla Invest, societate aflata acum in insolventa.

Pentru asta este nevoie de voturile a două treimi dintre consilierii locali. Asta inseamna că soluția (singura) propusă de primarul Carabelea, trebuie aprobată și de consilierii PSD&comp. Numai că PSD-istii boicotează acest demers, fără nicio explicatie viabilă, desi ar putea fi identificate cel putin două motive: 1) fac jocul unui șmecher care urmărește să pună mâna pe statia de plecare a telegondolei după ce prețul la licitiatiile repetate va scădea foarte mult, pe model piața centrală după ce a ars; 2) în mod cu totul iresponsabil, speră să se piardă telegondola, baza hipică, etc., apoi să pună totul în cârca primarului, în scop electoral.

Pe de altă parte, propaganda PSD încearcă să justifice boicotul, sustinand că la un moment dat, Perla Invest a fost folosita ca pusculita de partid sau pentru un grup de interese. Numai că pretextele astea nu mai ajută la nimic acum și nici nu țin de actuala administratie care s-a trezit cu un cartof fierbinte în mână, a identificat și soluții să rezolve problema, însă social democrații pare că vor să să provoace un dezastru cu orice preț, doar ca să plătească niște polițe politice sau ca să faca jocurile unor băieți deștepți.

Astăzi, 21 noiembrie, proiectul salvării telegondolei și a turismului din Piatra Neamt, este supus aprobării consilierilor locali pentru a treia oară, iar dacă nu va fi aprobat, șansele ca obiectivele amintite să fi pierdute, cresc considerabil. De aceea, primarul Andrei Carabelea a cerut ieri pietrenilor o întâlnire/dezbatere cu publicul, care s-a desfasurat la statia de plecare a telegondolei și la care au participat aproximativ 100 de oameni. ”Au de ascuns ceva  cei care se ascund astazi si nu sunt aici (referire la consilierii PSD), și cei care, din motive pe care doar ei le știu, se opun prin toate mijloacele posibile, proiectului care ar urma să salveze telegondola, baza hipică, instalatia de telescaun și o serie de proprietati pe care din neinspiratie, din greseala sau din cine stie ce cauze, anumite bunuri ale orasului au ajuns în proprietatea acestei societati (n.n. Perla Invest). Nu este vorba despre societatea Perla Invest, ci este vorba despre niste simboluri ale orasului Piatra Neamt: telegondola si baza hipică”, le-a explicat primarul celor prezenti la întâlnirea la care a mai participat viceprimarul Irimia și Costache Lupu. Evident, la întâlnirea cu oamenii au fost invitati și reprezentantii PSD, care nu au dorit să dea ochii cu publicul.

La interesele obscure, a făcut referire și Costache Lupu. „Se spunea aici despre motivele pentru care domnii consilieri din opoziție nu vor să voteze. Am asistat la două ședințe când acest proiect a fost pe ordinea de zi. Domnilor, domnii consilieri care au ordin clar ca să nu voteze, nu discută nimic. Iau poziția ghiocelului, se uită în pământ și se abțin. Așa fac. Dacă ați văzut la televiziune, așa fac, asta e poziția lor.

Am rugat-o pe doamna Floentina Moise, că am fost personal la dânsa, și am rugat-o să-mi spună ce motive ascunse, la care ei au făcut referire în comunicatul de presă, există? Ieșiți public și spuneți care sunt acele motive, ca să știe lumea din oraș adevăratele motive pentru care primarul e bandit (n.n- din propaganda PSD) și nu vrea să renunțe la acest proiect. Nu spune nimic nimic. Probabil că nu sunt niște motive adevărate care să-i împiedice de a vota ci doar niște invenții sau poate interese obscure, de altă natură, pe care noi nu le știm și ei nu le declară. Să le explicăm acestor consilieri din opoziție că și noi reprezentăm orașul ăstă, că urmează alegerile peste 2 ani.

Este o crimă pentru acest oraș să piardă două obiective care au făcut imagine orașului, ani de-a rândul, de 30 de ani. Baza Hipică și Telegondola care atrage atâția turiști.”, le-a spus Costache Lupu, participantilor la dezbatere.

Cei prezenti la întâlnirea cu primarul și-au exprimat și intentia de a participa la sedinta de astăzi de Consiliu Local, pentru a le arăta și a le reaminti PSD-iștilor, că trebuie să reprezinte interesele comunitatii.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Presupunem ca este anticampanie PNL,pentru a scoate în evidenta neputiinta în a rezolva problemele orașului de către PNL.
    PSD a ajuns un partid distrugător, care lupta împotriva cetățenilor, a bunăstării în momentul de fata pentru materialul de campanie din anul 2024
    Sa va fie rușine PSD pentru dezinteres și răutate.
    Domnilor PSD , problema voastră este poporul nu PNL.
    Sper din toată inima sa nu fiți votați în 2024 sa va primiți palmele înapoi, atât pentru contractele atribuite tractoristilor,țiganilor ,interlopilor și clientelei PSD cât și datorita faptului ca va conduc infractorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.