Partidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), filiala Neamt, si-a prezentat astazi intr-o conferinta de presa, candidatii pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Pentru Senat va candida Andrei Carabelea, iar pentru Camera Deputatilor va candida Sebastian Burduja.

Cei doi si-au prezentat si CV-urile, iar daca Andrei Carabelea este ceva mai cunoscut pietrenilor prin activitatea sa in cadrul Asociatiei Sens Civic, Sebastian Burduja a tinut sa faca cunoscut faptul ca este din Piatra- Neamt si se simte aici ca acasa, chiar daca destinul a facut ca din clasa a cincea pana la terminarea liceului sa se mute in Bucuresti, apoi, studiile universitare sa le termine in SUA, unde a si ramas sa activeze pe plan profesional, unul din locurile sale de munca fiind la Banca Mondiala.

Vis a vis de acest utim aspect mentionat, Burduja crede ca nu va fi un punct slab in increderea pe care nemtenii ar trebui sa i-o acorde, stiut fiind ca romanii sunt ceva mai sceptici cand aud de Banca Mondiala si FMI, pentru ca oamenii care au avut legaturi cu aceste institutii si au ocupat functii publice in Romania, nu au luat decizii chiar in interesul romanilor.

Cei doi candidati au afirmat ca isi doresc reforme ample in aproape toate domeniile din Romania si nu au ezitat sa-si faca publica simpatia pentru Guvernul Ciolos, sau cel putin pentru cativa ministri.

Sloganul din aceasta campanie va fi ”Romania pe bune”, cu adaptare pentru toate domeniile: ”sanatate pe bune”, ”educatie pe bune”, etc.

Ion Constantin Șolga, cel care este coordonatorul campaniei PACT, a sustinut in aceeasi conferinta de presa, ca partidul se bazeaza in special pe tineri si ca are asteptari mari de la tinerii din Romania pentru aceste alegeri, chiar daca la un moment dat, prezentand realitatile din Romania, Sebastian Burduja a afirmat ca ”tinerii din Romania, datorita sistemului de invatamant din tara noastra, ies din scoli complet nepregatiti, le dai un text, il citesc, stiu sa-l citeasca dar nu inteleg nimic din ce au citit”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.