Palmă usturătoare pentru Consiliul Județean Neamț, după ce Ionel Arsene a refuzat oferta MAPN de a construi un pod de pontoane peste râul Siret, până va fi refăcut podul prăbușit de la Luțca.

O firmă privată din comuna Tămășeni, va construi din fonduri proprii un pod din pontoane, care va scurta traseul spre Roman al zecilor de mii de oameni din comunele afectate de prăbușirea podului de la Luțca, pe care Arsene spunea la așa-zisa inaugurare că va rezista cel puțin 50 de ani.

Podul pe care îl va face firma privată, va fi amplasat ceva mai în amonte de Luțca, la limita dintre comunele Doljești și Tămășeni, între localitățile Rotunda și Adjudeni ( zona încercuită cu roșu pe harta de mai jos).

Albert Lungu, primarul comunei Doljești, a confirmat informația. ”Este vorba despre o firmă din comuna Tămășeni, care intenționează să construiască un pod de pontoane, fiind în faza de obținere a certificatului de urbanism și a autorizației de construire. Cererile au fost înaintate deja către Consiliul Județean Neamț. Primăria Doljești a emis un aviz favorabil, necesar firmei private, pentru a obține documentația finală”, a declarat primarul Lungu pentru tvmneamt. Acesta a mai precizat că nu ar trebui să dureze foarte mult până ce se va monta podul, pentru că săptămâna viitoare, Apele Române vor finaliza intabularea terenului din zona în care urmează să fie amplasat podul, procedură absolut necesară pentru intenția întreprinzătorului privat. În cazul intabulării, lucrurile sunt la un stadiu foarte avansat, pentru că cererea a fost depusă la Apele Române anul trecut, după ce un alt întreprinzător privat, ar fi vrut să facă un pod de pontoane în același loc.

Cum podul va fi privat, în mod cert se va percepe și o taxă de traversare. Dacă CJ Neamț ar fi acceptat oferta MAPN făcută imediat după prăbușirea podului consolidat cu polistiren de o firmă de casă a PSD, locuitorii din cele 5 comune afectate, ar fi traversat astă Siretul gratis.

Traseul către Roman pe podul de pontoane privat, va fi scurtat cu aproximativ 15 km dus-întors.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.