Angajatii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Neamt  vor lucra in toate weekend-urile, pana pe 15 iunie, astfel incat toti fermierii sa-si depuna cererile unice de plata a subventiilor fara nici un fel de penalitate. Masura este valabila la nivel national.

Mihai Dorneanu, Director APIA Neamt

”Programul de primire a cererilor va fi de luni pana sambata, inclusiv. In unele centre locale ale  APIA Neamt se lucreaza deja cu program prelungit si in cursul sptamanii. Noi luam toate masurile ca fermierii sa depuna cererile unice de plata cat mai repede posibil, fara sa piarda timp pentru asta. Din pacate, fermierii sunt cei care vin sa depuna cererile unice de plata, nu respecta programarile facute pe zile si localitati. Noi am anuntat fermierii din vreme in legatura cu programarile facute, in ce zile trebuie sa se prezinte la APIA Neamt cu documentele pentru subventii. Este foarte important ca ei sa vina din vreme la APIA, ca sa evitam aglomerarea de la finanlul campaniei de primire a cererilor unice.  Acum, am recurs si la o alta varinata. Le trimitem acasa invitatii scrise  cu zilele in care trebuie sa se prezinte la APIA.”

Modificarile aduse ordinului privind completarea cererii unice clarifica multe din problemele referitoare la documentele pe care fermierii trebuie sa le depuna, reglementand si modalitatea in care fermierii vor obtine adeverinta de la Primarie. Ordin care va fi modificat ori de cate ori este nevoie, incat sa fie primite cererile de plata de la toti fermierii. Ministerul Agriculturii promite ca va  modifica si ordonanta care reglementeaza problemele legate de asociatiile de crescatori de animale, care au pasuni  in arenda ori concesiune. De altfel,  Comisia de agricultura din Camera Deputatilor a luat in discutie modificarea ordinului respectiv. Prin modificarile aduse se vrea ca toate cererile sa fie primite la timp, fara ca fermierii sa plateasca penalitati de intarziere. Conform ordinului actual, cererea de subventie o depune doar fermierul. Modificarea promisa da posiblitatea ca si asociatiile sa depuna cererea de subventie pe pasune, daca exista acordul membrilor sai.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.