In judetul Neamt, aproape jumatate dintre scoli sunt complet inchise, iar elevii participa la cursuri online. Din cele 146 de unitati de invatamant, in 63 (unde profesorii si personalul nedidactic sunt vaccinati in proportie mai mica de 60%), cursurile se desfasora online, iar in 83, cursurile se sustin cu prezenta fizica.

Masura a fost luata in numele luptei contra raspandirii Sars Cov2. Daca îngradirea dreptului la educatie pentru mii de elevi, este o masura de precautie pe timp de pandemie, atunci poate ne explica mai marii de prin institutiile judetului, cum e cu ceea ce se vede in pozele de mai jos. Se respecta indicatiile ”specialistilor” lui Arafat, sau cineva ia pandemia la mișto și aplică reguli doar pentru atingerea target-ului la numarul de vaccinati?

Imaginile au fost surprinse in aceasta dimineata (9 noiembrie), in jurul orei 6, intr-un autobuz, pe ruta Faurei- Hoisesti- Margineni- Piatra Neamt. Cea mai mare parte dintre calatori, sunt elevi care fac naveta spre scolile din Piatra Neamt. Acestia stau inghesuiti aproximativ o ora pe drumul catre scoala si inca o ora pe drumul de la scoala pe casa. Cand ajung la scoala, trebuie sa respecte distantarea fizica si sa poarte masti, dupa ce au respirat acelasi aer fata in fata cu alte zeci de persoane, multe dintre ele, fara masti. ”Sunt elev la un liceu din Piatra Neamt si fac naveta zilnic. Dupa cum stiti, unele scoli sunt inchise din cauza pandemiei (profesori nevaccinati, etc. ). Fac naveta cu autobuzul de ora 6, si in fiecare dimineata e asa. Plin ochi. Biletul costa 10 lei. Stam si in picioare. La scoala ne sâcâie profesorii sa pastram distantarea si sa purtam masca sa nu luam Covid, vezi Doamne, dar in autobuz noi mergem asa. O fi normal? Intreb si eu. Majoritatea sunt fara masti. Daca e cineva pozitiv si a stranutat, e jale”, spune cel care a trimis pozele catre tvmneamt.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.