Pandemia pare a fi pe cale de disparitie în judetul Neamt. Incidenta astazi in judet este de 0,29 la mie si doar 6 UAT-uri din 83 mai sunt in scenariu galben, fara nicio localitate in scenariu rosu. Cea mai mare incidenta la aceasta ora este in comuna Tarcau, de 1,78 la mie. 77 de UAT-uri sunt in scenariu verde (incidenta de sub 1 la mie), iar in 34 dintre acestea, nu s-a mai inregistrat niciun caz de infectare, de cel putin 14 zile. Prin urmare, este cel putin curios faptul ca cifrele pandemiei in Neamt sunt in continua scadere, desi judetul este printre ultimele 5 judete din tara la numarul de persoane vaccinate.

Spitalul Judetean Neamt ramane in continuare inchis pentru pacientii nonCovid. Conform medicului Cristina Atanasoaie, in unitatea medicala sunt internati 65 de pacienti depistati pozitiv, iar la ATI sunt internati 7 pacienti. Spitalul are 1600 de angajati si 700 de paturi, insa pacientii cu boli cronice sunt nevoiti sa bata pe la usile altor spitale, din alte localitati sau judete, chiar daca platesc asigurare de sanatate catre statul roman.

In ultimele 24 de ore, in Neamt au fost raportate doar 5 noi cazuri de infectare, iar la nivel national au fost raportate 196 de cazuri.

Lista cu incidenta in fiecare UAT din Neamt (sursa- Prefectura Neamt):

INCIDENTA L 03.06.2021

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.