Actualizare: Vezi AICI! A fost ȚEAPĂ! Benzinăriile sunt pustii, iar prețurile au rămas tot sub 8 lei

Stirea initiala: Companiile din domeniul petrolier (benzinarii) ar trebui cercetate penal pentru subminarea economiei nationale, dupa ce in ultimele doua ore, pe fondul unui zvon in urma caruia benzinariile au fost luate cu asalt, au inceput sa mareasca preturile la carburanti in mod total nejustificat, desi in ultimele 24 de ore, tendinta pretului la barilul de petrol este de scadere.

Astazi, in jurul orei 17, la benzinariile din Piatra Neamt au inceput sa se formeze cozi, dupa ce a luat amploare un zvon, cum ca preturile la combustibili vor creste in aceasta noapte pana la 10, 12 sau chiar 15 lei pe litru, in cele mai fanteziste variante.

In jurul orei 19, la absolut toate benzinariile din oras, erau deja cozi de sute de masini, ocupandu-se sensuri intregi de mers, si creând haos in trafic. Imaginile transmise in direct de tvmneamt (video jos), par desprinse din scenarii de film, cu pregatiri pentru evacuarea populatiei.

Conform unor ultime informatii, astfel de situatii sunt aproape peste tot in tara.

Dupa ce au fost luate benzinariile cu asalt, unele companii au inceput sa mareasca preturile in mod total nejustificat, astfel incat, in unele locuri, pretul la combustibil a ajuns pana la 9 lei, profitandu-se de cererea mare pe fondul panicii, ceea ce ar putea duce la efecte extrem de negative asupra intregii economii. Autoritatile romane ar trebui sa ia masuri de urgenta impotriva companiilor care profita de situatia creata pentru a-si mari profiturile, riscand sa arunce in aer economia nationala.

Zvonul lansat astazi in aproape toata tara, cu efectele care deja se pot vedea, ar putea proveni chiar de la companiile petroliere, ca strategie pentru a-si mari vanzarile si profiturile, care au scazut considerabil in timpul pandemiei, dar si in ultimele luni, dupa ce preturile la combustibili au inceput sa creasca.

Conform presei centrale, preturile la petrol au scazut astazi si cu 11% dupa ce a au inceput sa apara semne ca situatia din Ucraina s-ar mai putea relaxa, ceea ce inseamna ca nu sunt motive pentru noi cresteri de preturi la pompă, ba chiar ar trebui sa scada. Cotațiile petrolului sunt în recul puternic miercuri, după declarațiile președintelui Volodimir Zelenski interpretate drept un semn de de deschidere către o soluție diplomatică a conflictului din Ucraina, potrivit Le Figaro. În jurul orei 18,05 GMT, barilul Brent din marea Nordului pentru livrările din mai scădea cu 11,01%, la 113,88 dolari, în timp ce barilul West Texas Intermediate (WTI) american, pentru livrările din aprilie, ceda 10,13% la 111,16 dolari.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.