Actualizare stire: Ionel Arsene a dispus verificari in toate centrele sociale din administrarea CJ Neamt

Actualizare stire: in urma incidentului s-a deschis dosar penal

Sase persoane au ajuns la spital in aceasta dimineata, dupa ce un tavan dintr-o incapere cu opt persoane s-a prabusit, la Centrul de Îngrijire și Asistență Roman (CIA) din strada Veronica Micle, nr. 21

Incidentul a fost anuntat la 112 in aceasta dimineata la ora 13:16, potrivit informatiilor furnizate de Marcel Bucur, purtator de cuvant ISU Neamt.

Pompierii au intervenit cu un ofiter si 13 subofiteri, o autospeciala de descarcerare grea, o autospeciala de stins incendii si o ambulanta SMURD. Au ajuns la fata locului si trei ambulante SAJ.

O batrana suferit un traumatism craniocerebral si alte 5 persoane au suferit atacuri de panica. In total, sase persoane au fost transportate la spitalul din Roman pentru ingrijiri medicale.

Cladirea este una foarte veche, fiind construita in anul 1850.

Cauza probabila a prabusirii tavanului, din primele cercetari, este vechimea grinzilor din lemn, care au cedat.

In urma cu scurt timp, pe adresa redactiei a sosit si un comunicat de presa de la DGASPC Neamt:

În ziua de 3 noiembrie 2016 în Centrul de Îngrijire și Asistență Roman (CIA) din strada Veronica Micle, nr. 21, a avut loc un incident. Într-un salon unde sunt cazate femei, beneficiare ale centrului, persoane cu handicap parțial imobilizate la pat, s-a prăbușit o parte din tavan. Evenimentul a avut loc la ora 3.15, asistenta medicală de gardă sunând la 112. Personalul centrului a trecut imediat la evacuarea persoanelor afectate, acordându-le primul ajutor până la sosirea echipajelor de urgență.

Au fost transportate la spital 6 persoane, două fiind diagnosticate cu contuzii ușoare iar celelalte 4 cu atacuri de panică. Beneficiarii din dormitorul alăturat au fost evacuați ulterior, pe holuri, pentru a preveni consecințele unui eveniment similar.

Din primele verificări, cauza prăbușirii unei părți de tavan dintr-un salon ar fi fost cedarea grinzilor de susținere din laterale motivat de infiltrațiile de apă produse de-a lungul timpului. Nu a mai existat nici un alt incident similar în acest centru de-a lungul timpului. Conducerea DGASPC Neamț a mers la Spitalul Roman pentru a se interesa de soarta pacienților și se află în acest moment la CIA Roman în vederea stabilirii exacte a împrejurărilor în care s-a produs incidentul și pentru găsirea celei mai bune soluții astfel încât beneficiarii să fie în afara pericolului.

Centrul are 50 de beneficiari, persoane cu dizabilități. Clădirea în care funcționează este una veche, construită în anul 1850, catalogată drept monument istoric.

CIA Roman a fost preluat în structura DGASPC Neamț de la 1 octombrie 2016, cu păstrarea personalității juridice. Anterior acestei date, Centrul a aparținut Consiliului Județean Neamț.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.