Panica maxima la concertul Carla`s Dreams organizat la mall Galleria din Piatra- Neamt.

Concertul a fost intrerupt in momentul in care mai multe persoane au cazut din picioare si au ramas inconstiente. Persoane care au participat ca spectatori, ne-au declarat ca foarte multi oameni au inceput sa verse si sa acuze stari de ameteala si  de greata, unele dintre ele, chiar cazand inconstiente la pamant, moment in care s-a creat panica si imbulzeala.

Au intervenit pompierii ISU, mai multe ambulante de la Serviciul Judetean de Ambulanta si forte de ordine formate din jandarmi si politisti.

Totul s-a intamplat datorita numarului foarte mare de oameni (pe surse se vorbeste de peste doua mii) adunati intr-un spatiu mic si neventilat, inpropriu desfasurarii unor evenimente de anvergura. De altfel, simptomele sunt specifice intoxicarii cu dioxid de carbon. Numarul mare de spectatori prezenti se datoreaza succesului trupei dar si faptului ca accesul la concert a fost gratuit. Foarte multi dintre spectatori sunt adolescenti si chiar copii.

Intr-un comunicat ISU remis redactiilor in urma cu putin timp, se vorbeste despre faptul ca manifestarea a fost oprita de pompieri, in timp ce pe unele filmulete care circula pe internet, se aude cum membrii formatiei decid sa opreasca spectacolul, cand isi dau seama ca situatia devine tot mai grava si indeamna oamenii sa nu intre in panica si sa se indrepte spre iesiri cu calm.

Deocamdata, informatiile de care dispunem nu sunt foarte clare, de aceea nu putem sti cine au fost organizatorii, insa daca se confirma zvonurile conform carora concertul ar fi fost organizat de un partid  politic, situatia poate deveni si mai scandaloasa, pentru ca, asa dupa cum declara foarte multi dintre spectatori, nu a lipsit foarte mult ca totul sa degenereze si sa se produca o tragedie in genul celei de la COLECTIV.

  Vom reveni in orele urmatoare cu mai multe detalii, pe masura ce lucrurile se vor clarifica.

Iata comunicatul ISU Neamt:

Astăzi, 20 mai a.c., începând cu orele 19.30, la Galleria Mall a fost susținut un concert de muzică la care a luat parte un public numeros, format în mare parte din copii.

La acest spectacol, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a asigurat măsuri specifice de prevenire, de la faţa locului, cu un echipaj format din patru subofiţeri şi o autospecială de stingere a incendiilor cu apă şi spumă.

Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiții de siguranță, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a dispus deplasarea la faţa locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranței participanților.

Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la fața locului, plt.maj. Buţurcă Cătălin, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate nouă persoane, dintre care patru au fost transportate la spital

În acelaşi timp, inspectorul şef a ajuns la faţa locului, a dispus evacuarea ordonată a persoanelor, acţiune în care au colaborat efectivele ISU, forţele de jandarmi aflate la faţa locului şi reprezentanţii firmei de pază.

Totodată, s-a solicitat sprijinul organelor de poliţie, care au trimis la faţa locului două echipaje pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi pentru dirijarea circulaţiei.

În scurt timp situaţia a reintrat în normal

INSPECTOR ŞEF Col. NIŢICĂ IOAN

Ionut CORFU

images

 

 

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Concertul a fost oprit de cei de la Carla’s Dreams . Eram acolo când un membru din formație a spus: Așa nu se mai poate , vă rog să vă îndreptați spre ieșire fără să vă îmbulziți . Tot cel care a spus asta a mai încercat o dată să remedieze situația adresându-se administrației .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.