Cel mai fierbinte subiect al ultimelor zile in Piatra Neamt, care a inflamat destul de serios opinia publica, este un anunt privind desfiintarea Parcului Zoo, care functioneaza pe un teren donat la inceputul anilor 1900 de fostul primar Nicu Albu, pentru a fi folosit in scop recreativ de pietreni.

Conform primarului Andrei Carabelea, in urma unei consultari publice, s-a ajuns la concluzia ca Parcul Zoo trebuie desfiintat. Dintr-o eroare de comunicare insa, s-a inteles ca locul respectiv va disparea cu totul, dand nastere unor scenarii cu trimitere chiar si la un ”tun imobiliar”. De fapt, se are in vedere doar desfiintarea segmentului Zoo al parcului, urmand ca amplasamentul sa functioneze in continuare ca parc deschis publicului, dar fără animale in captivitate.

Pentru a lamuri lucrurile, tvmneamt.ro a vorbit cu primarul Carabelea, cu fostul primar Dragos Chitic, cu administratorul firmei care are in concesiune parcul (acesta a fost filmat cu camera ascunsa) si nu in ultimul rand, cu pietrenii, a caror opinii se pot vedea in materialul inclus in acest articol. Evident, am incercat sa luam un punct de vedere si de la PSD (principalul partid de opozitie din CL Piatra Neamt, foarte vocal in alte spețe), insa niciun social democrat nu a fost disponibil sa dea declaratii la orele diminetii.

Un aspect important de notat, ar fi ca administratorul Parcului Zoo spune ca toate spatiile in care sunt tinute animalele, corespund din punct de vedere legal, parcul avand toate avizele si autorizatiile la zi. I-a fost prezentat reporterului tvmneamt.ro, inclusiv un document de la Ministerul Mediului, in care se specifica negru pe alb, ca spatiul in care erau tinuti ursii, corespunde intocmai prevederilor legale. Despre cei doi ursi care au fost relocati, acesta a explicat ca au fost mutati nu pentru ca nu ar fi avut suficient spatiu, ci pentru ca erau agresivi si se atacau unul pe altul. Dorin Todirica a mai precizat ca in a doua jumatate a anului trecut, parcul a fost vizitat de 28.000 de adulti si 16.000 de copii. O mare parte dintre vizitatori vin din alte judete din tara, in care nu exista astfel de locuri. Ca o confirmare, la momentul realizarii reportajului, in Parcul Zoo, erau cel putin 4 vizitatori, turisti din alte judete, sau chiar din alta țară. Todirica mai atrage atentia ca daca partea Zoo va dispărea din parc, animalele vor ajunge tot in captivitate, in alte locuri de profil, in niciun caz nu vor fi lasate in captivitate.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.