Părintele Calistrat (teolog), unul dintre cei mai apreciati si urmariti preoti din Romania în mediul online, va predica duminica, 27 martie ora 9, la biserica din satul Bălușești, comuna Dochia, judetul Neamt.

Parintele Calistrat vine la Bălușești la invitatia parintelui Valentin Timofte, preotul paroh din sat, care a reuşit în timp scurt, să facă din lăcaşul de cult un loc de pelerinaj pentru mai mulţi creştini, veniti de dincolo de graniţele satului şi comunei.

„M-am gândit la contextul actual, la grija şi suferinţa oamenilor de când a izbucnit războiul, la faptul că este postul Paştelui şi mi-am spus că prezenţa părintelui Calistrat este ca o  binecuvântare. Am avut această dorinţă către Centrul eparhial Iaşi – pentru că părintele vine doar cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului părinte Mitropolit Teofan-, s-a aprobat, şi iată, cu voia Domnului, este pentru prima dată când vine la noi, în Protopopiatul Piatra Neamţ. Pentru noi este o binecuvântare că această primă vizită se face în parohia noastră. Năgăjduim să fie o bucurie pentru toată lumea”, spune preotul Valentin Timofte, parohul Bisericii din Băluşeşti.

Parintele Calistrat este preot la Manastirea Vladiceni din judetul Iasi.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.