Ieri, 31 martie 2024, la parohia Negrești I cu Hramurile Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfanta Cuvioasă Parascheva, a fost instalat noul preot paroh al comunității, Părintele Valentin Timofte, venit de la Parohia Bălușești, unde a reclădit din temelii biserica distrusă în urma unu incendiu.

Noul preot, a fost instalat de către Preacucernicul Părinte Protopop Tofan Valentin, protopop al Protopopiatului Piatra Neamț.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unui număr foarte mare de credincioși. Oamenii l-au primit cu bucurie și entuziasm pe noul preot, la finalul Sfintei Liturghii, citindu-se și decizia de numire semnată de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Inaltpreasfințitul Părinte Teofan.

Părintele Valentin Timofte a multumit Inaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Părintelui Protopop Tofan Valentin, autorităților locale, negreștenilor pentru primirea deosebit de frumoasă și tuturor invitaților veniți în număr atât de mare, fiind prezenți peste 300 de oameni. După Sfânta Liturghie, credincioșii s-au bucurat și de un moment artistic oferit de Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”. S-au cântat pricesne și cântări religioase, dirijate de solistul Laurențiu Marian.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.