Aproximativ 50 de copii din doua centre de plasament din Piatra- Neamt au invatat sa salveze vieti in cadrul unui parteneriat DGASPC- Ambulanta (SAJ Neamt). Acestia au primit lectii de prim ajutor chiar de la directoarea SAJ, medicul Dorice Albu, se arata intr-un comunicat DGASPC Neamt:

Peste 50 de copii rezidenți în cadrul Complexelor de Servicii Elena Doamna și Ion Creangă din Piatra Neamț au aflat vineri, 9 februarie, de la medicii Serviciului Județean de Ambulanță Neamț noțiuni esențiale de prim ajutor și tehnici care pot salva vieți în situații de urgență. Acțiunea face parte dintr-o activitate mai amplă derulată în parteneriat cu Ambulanța, intitulată „Fii erou – Salvează o viață“, ce are loc an de an în centrele de plasament din subordinea DGASPC Neamț. Aceste activități au scopul de a-i învăța pe copii dar și pe angajații centrelor acordarea primului ajutor calificat și însușirea tehnicilor de resuscitare pentru a putea salva o viață.

Loading...

La acțiunea de vineri au fost prezenți aproximativ 50 de copii din cele două centre, aceștia asistând cu interes la manevrele făcute de medici după care au încercat rând pe rând să exerseze tehnicile de resuscitare pe manechinele speciale.

Parteneriatul cu Protecția Copilului a devenit deja o tradiție ceea ce ne bucură și ne dă speranțe că, astfel, copiii vor deveni mai responsabili și implicați. Este foarte important pentru fiecare dintre noi să știm să acordăm primul ajutor până la sosirea cadrelor medicale pentru că, de multe ori, de aceste cunoștințe poate depinde viața cuiva. Copiii au fost receptivi la aceste informații iar dorința lor de a-și ajuta semenii și de a se implica este demnă de toată lauda“, a spus medicul Dorice Albu, managerul SAJ Neamț, cea care a susținut „lecțiile“ de prim-ajutor. Alături de aceasta, medicul Aurel Țârdea le-a arătat copiilor tehnicile de resuscitare pe manechine dar și manevra Heimlich iar la final, după ce cadrele medicale le-au făcut electrocardiograme, cei mici au avut parte și de o scurtă plimbare cu autosanitara de intervenție.

Acțiuni similare au fost făcute în ultimii 3 ani în toate centrele rezidențiale pentru copii din subordinea DGASPC Neamț, fiind foarte apreciate de asistați.

Prin aceste inițiative ne-am propus să instruim copiii și salariații pentru a ști cum să reacționeze în situații limită, în acele minute critice până la venirea medicilor. Am vrut ca ei  să știe să acorde primul ajutor și să devină salvatori iar fiecare curs de acest gen aduce beneficii tuturor. Mulțumim reprezentanților Ambulanței care au fost mereu alături de noi și sperăm ca parteneriatul nostru să fie unul de durată, a declarat Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ