Parteneriatul dintre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si compania E.ON Romania a fost reinnoit marti, 23 septembrie, dupa parafarea lui acum doi ani.
Sorin Munteanu, specialist comunicare al companiei E.ON, a declarat ca in cadrul parteneriatului „Impreuna pentru siguranta” au fost derulate in perioada septembrie 2012 – septembrie 2014 numeroase campanii de informare, prevenire si constientizare asupra pericolelor la care consumatorii sunt expusi in cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie.
In baza acestui parteneriat, I.G.S.U. si E.ON Romania au desfasurat campania “F.O.C – Flacarile Omoara Copii” (lansata in luna septembrie 2012), destinata constientizarii pericolelor la care sunt expusi copiii lasati singuri (sau nesupravegheati) in casa. Din pacate, multi adulti nu cunosc sau ignora cele mai elementare reguli de siguranta si cazurile in care unii dintre ei sau membri ai familiilor lor si-au pierdut viata sau au ramas mutilati in urma unor tragice incidente sunt marturii dureroase a ceea ce inseamna nerespectarea lor. Totodata, campaniile “R.I.S.C.- Renunta! Improvizatiile sunt Catastrofale!” (lansata in luna noiembrie 2012), respectiv „R.I.S.C. – Siguranta NU e un joc de noroc!” (decembrie 2013) si-au propus nu doar sa informeze si sa sensibilizeze populatia, ci si sa schimbe, in timp, comportamentul legat de utilizarea corecta a surselor de energie. Activitatile de informare si prevenire derulate in cadrul parteneriatului nu pot schimba mentalitati peste noapte, insa poate au contribuit la salvarea unor vieti si la evitarea altor tragedii.
Numarul copiilor, victime ale incendiilor, s-a redus cu aproape un sfert, iar tendinta de scadere se poate remarca si pe alte segmente. Potrivit datelor I.G.S.U., la nivel national, numarul incendiilor la locuinte petrecute in intervalul 1 septembrie 2012-31 august 2014 a scazut cu 6% raportat la perioada similara a anilor anteriori (1 septembrie 2010-31 august 2012), ajungand la 10.805 evenimente. Cu 12% s-a redus si numarul victimelor incendiilor produse la locuinte, care a ajuns la 840, in perioada mentionata. Dintre acestea, 64 au fost copii, cifra fiind, de asemenea, in scadere cu 23%.
Parteneriatul continua in perioada urmatoare cu derularea campaniei “R.I.S.C. – Siguranta NU este un joc de noroc!”, prin care se va urmari atentionarea populatiei asupra riscurilor majore care decurg din utilizarea cosurilor de fum fara protectie, defecte sau neprotejate fata de elementele combustibile, dat fiind faptul ca aceasta este cauza a 33,6% din totalul incendiilor de locuinte produse in perioada 1 septembrie 2012 – 31 august 2014. De asemenea, utilizarea instalatiilor si a echipamentelor electrice defecte sau improvizate a stat la originea a 22,5% din totalul incendiilor, iar mijloacele de incalzire pe baza de gaze sau alte tipuri de combustibil au cauzat 16% din incendii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.