Cei mai buni elevi din Pastraveni (jud. Neamt) si cele mai longevive cupluri au fost premiati astazi (26 august) de catre primarul Anton Gorea, pe scena Zilelor Comunei. Este vorba despre 8 elevi, fete si baieti cu rezultate deosebite la invatatura si despre 4 cupluri care implinesc 50 de ani de la casatorie.

Doresc sa recompensez eforturile acestor copii deosebiti si totodata sa le recunosc meritele pentru performantele la care au ajuns. Vreau sa-i asigur de toata recunostinta noastra si pe cei care in acest an au implinit 50 de ani de la casatorie si sa le urez in continuare o viata linistita si puterea sa se bucure de copii, nepoti si stranepoti. Suntem astazi la a III-a editie a Zilei Comunei Pastraveni datorita si Consiliului Local si sper sa va simtiti la fel de bine pana la sfarsitul programului pregatit, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti”, a declarat primarul Anton Gorea in deschiderea manifestarii la care a fost invitat si vicepresedintele CJ Neamt, Ion Asaftei.

”Sunt pentru a treia oară aici la dumneavoastră când se desfășoară o asemenea sărbătoare pe care dumneavoastră o meritați din plin. După un an de muncă trebuie să vină și o yi în care ne mai și distrăm, în care să mai uităm de necazuri. De când aveți în fruntea comunei un primar gospodar – și nu o să mai prezint eu realizările că a făcut-o el, în sinteza de mai devreme – localitatea dumneavostră are un alt potențial de dezvoltare,
Vreau să vă tramsmit în cel mai bun sens al cuvântului multă sănătate, mult noroc, un an bun, un an fericit, un an în care la acest Centenar pe care îl sărbătotim să dea Dumnezeu să ne găsească uniți și să nu ne lăsăm induși în eroare de minți zănatice sau forțe care nu sunt altceva decât expresii violente ale unei societăți care-și caută destinul.
Poporul român a avut întotdeauna puterea să renască. Cui nu/i convine să plece acasă, în sensul în care cei care nu ne doresc binele să ne lase în pace. Repet, poporul român are puterea să renască și va renaște, chiar dacă unii încearcă să ne pună piedici. De asemenea, trebuie deyvoltată economie. Să ne aducem fii și fiicele din străinătate, acasă. Așa se va împlini România”, a spus Asaftei pe scena comunei Păstrăveni.

Spectacolul artistic a inceput cu Ansamblul Folcloric al elevilor din Pastraveni, un ansamblu recent infiintat dupa ce primarul Anton Gorea si-a tinut promisiunea facuta in campania electorala din 2016.

Programul va continua cu concerte sustinute de Andreea Banica, Viorica Macovei, Roxana Nemes, Georgiana Serban Axinte, Ionela Bradisteanu, Ansamblul Folcloric Floricica de la Munte, Laurentiu Marian, Cornelia Stefan, Oana Cretu, Mihaela Balasca, Danut Oroiu si se va incheia tarziu in noapte cu foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.