5 patroni de terase din Piatra Neamt, au fost amendati de politistii locali pentru ca si-au extins terasele ilegal pe domeniul public. ”În perioada 19.08.2021 – 24.08.2021, au fost verificați 16 agenți economici care dețin terase estivale  sezoniere. Doi dintre aceștia au fost sancționați contravențional, pentru încălcarea H.C.L. 153/2021, art. 23, pct. 1(2), urmând ca respectivii să intre în legalitate în cel mai scurt termen.

Conform Regulamentului de ocupare temporară a domeniului public sau privat al municipalității cu terase sezoniere, ”constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 5.000 de lei, amplasarea pe domeniul public al municipiului Piatra Neamț de mobilier stradal, fără acordul de ocupare a domeniului public, precum și avizul prealabil al arhitectului șef din cadrul Primăriei Municipiului Piatra Neamț”.

În același context, au fost depistați și trei comercianți care nu dețineau acord de funcționare, eliberat de Primăria Piatra Neamț, fapt pentru care au primit amenzi în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Acest tip de acțiuni va continua până la mijlocul lunii septembrie, iar unitățile de alimentație publică care dețin terase exterioare trebuie să știe că au obligația de a obține acorduri de funcționare atât pentru activitățile din interior cât și pentru același tip de activitate prestată în exterior (terasă, dacă aceasta este amplasată pe domeniul public sau privat al UAT Piatra Neamț)”, se arata intr-o informare transmisa de Politia Locala.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.