Cei doi barbati din Piatra Neamt retinuti si dusi miercuri, 14 octombrie, la audieri la Politia Prahova au fost lasati sa revina acasa. Politistii de investigarea fraudelor din cadrul IPJ Prahova si procurorul care instumenteaza dosarul de spalare de bani cu prejudiciu de sute de miliarde vechi au decis sa nu ia nicio masura impotriva celor doi asociati ai firmei din domeniul pielariei suspectati de implicare in aceasta grupare de infractionalitate economica, dupa cum a declarat procurorul Irina Marinciu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.
Politistii, mascatii si jandarmii au derulat 38 de perchezitii la firme si la persoane fizice banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de 21,25 milioane lei, in mai multe judete.

Comunicat IGPR:
„In urma perchezitiilor, politistii specializati in investigarea fraudelor au ridicat 60 de tone de piei de bovine, 12.950 de lei, 9.600 de lire sterline, 4.850 de dolari, 1.600 de euro si mai multe telefoane mobile, susceptibile a proveni din savarsirea unor infractiuni. De asemenea, au fost ridicate mai multe documente de evidenta contabila, unitati de calcul si stampile, apartinand unor societati comerciale, altele decat cele in cauza. Totodata, au fost conduse la audieri 30 de persoane banuite in cauza, dintre care, in urma probatoriului administrat, 7 au fost retinute pentru o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentate Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva”

Cea mai mare parte a marfii confiscate a fost din Dambovita, de unde a fost ridicata cantitatea de 60 tone piei de vita si de la Arad, de unde au fost confiscate 20 tone de piei de vita. Cei sapte suspecti care au fost condusi la instanta cu propunere de arestare preventiva sunt din Dambovita – cinci barbati, Arad – un barbat si Sibiu – un barbat. Perchezitii au fost facute si la Buzau, Galati, Arges, Prahova si in Bucuresti, de unde au fost ridicate documente contabile, stampile, sume de bani si alte materiale de proba. Actiunea s-a desfasurat in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, in care se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani. Anchetatorii au stabilit ca persoanele banuite ar fi cumparat piei de animale de la persoane fizice si, pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit si al T.V.A. aferenta, ar fi declarat organelor fiscale achizitii de la societati de tip „fantoma”, administrate tot de catre acestia, in mod direct sau prin interpusi.

Comunicat IGPR:
“In perioada 1 ianuarie 2013 – 1 august 2014, prin intermediul celor 33 de societati comerciale, ar fi inregistrat in evidentele contabile documente ce atesta cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, printr-un circuit fictiv de societati comerciale, prin care administratorii intregului lant comercial ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 21.246.274 de lei. De asemenea, prin transferuri succesive si ridicari de numerar, ar fi disimulat originea ilicita a sumei de 161.857.383 de lei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.