Patronul care a atacat marti (19 iunie) doi inspectori ITM Neamt, s-a ales cu dosar penal. Inpsectorii ITM, un barbat de 48 de ani si o femeie de 53 de ani au depus plangere la politie imediat dupa incident, iar cercetarile demarate de politisti au confirmat spusele lor.

Prin urmare, agresorul in varsta de 42 de ani este cercetat penal pentru ultraj, intrucat cei doi inspectori se aflau in timpul exercitarii atributiunilor de serviciu, a declarat Robert Costan, purtator de cuvant, IPJ Neamt.

Loading...

Reamintim ca doi inspectori ITM Neamt au fost la un pas sa fie linsati la Pildesti, comuna Cordun, de patronul unei sectii de mobila (SC Claudio si Liliana SRL) din localitate. Cei doi inspectori se aflau in timpul unui control privind munca la negru, desfasurat in cadrul unei campanii nationale pentru depistarea angajatorilor din domeniul productiei de mobila care folosesc forta de munca fara forme legale.

Inspectorii au fost intampinati de patron si condusi in sectia de productie unde se aflau 3 angajati. Dupa o scurta discutie, inspectorii ITM au cerut angajatilor sa completeze un formular tipizat, moment in care patronul a devenit extrem de agresiv, a inceput sa injure si sa ameninte pe inspectori, apoi s-a postat un usa de la iesire, nedandu-le voie sa iasa din sectie. De la amenintari a trecut direct la fapte si a pus mana pe o drujba insa n-a reusit sa o porneasca. Sub privirile ingrozite ale celor doi angajati ai ITM, barbatul a luat un topor si sub o ploaie de injuraturi si amenintari, a lovit in masa pe care se aflau documentele ce urmau sa fi intocmite de inspectori. In acel moment s-a departat usor de usa, suficient cat inspectorii sa poata iesi si sa-si salveze vietile.

S-au oprit direct la postul de politie unde au depus o plangere, urmand ca politistii sa porneasca o ancheta. Incidentul a fost confirmat oficial de ITM Neamt.

Comunicat de presa, ITM Neamt:

Pentru desfăşurarea acţiunilor de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, în cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână”, în data de 19.06.2018, ora 11, doi inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, se aflau într-o vizită de inspecţie în localitatea Pildeşti, la un agent economic ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul fabricării mobilei.

Aflaţi în incinta unităţii, după ce s-au legitimat şi au adus la cunoştinţa unuia dintre administratori că, cei trei salariaţi care prestau activitate vor trebui să completeze fişe de identificare, acesta i-a amenintat şi apoi i-a atacat pur şi simplu cu o drujbă şi un topor.

Inspectorii de muncă au părăsit incinta unităţii şi au formulat plângere penală împotriva administratorului pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj prevăzută şi sanctionată de art. 257 din Codul Penal.

Sub aspectul răspunderii contravenţionale, angajatorul va fi sancţionat cu amendă contravenţională pentru împiedicarea exercitării controlului, aşa cum prevăd dispoziţiile art. 23, alin.1 din Legea nr.108/1999.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.